Norsk filminstitutt

IDFA-vinneren Zaradasht Ahmed har fått utviklingstilskudd til en ny dokumentar om et ungt mineoffer i Kambodsja, mens UpNorth AS får produksjonstilskudd til The Chocolate War - om kampen mot barnearbeid.

the chocolate war.png
The Chocolate War

NFI har nylig gitt tilskudd til to nye dokumentarer - begge med viktige, internasjonale temaer som kampen mot barnearbeid og miner. 

The Chocolate War

UpNorth AS har fått 530.000 kroner i produksjonstilskudd til en dansk samproduksjon, The Chocolate War, som handler om en advokats kamp mot sjokoladegiganten Nestlé. Den amerikanske advokat Terrence Collingsworth har gjort det til sin livsoppgave å kjempe mot firmaer som Nestlé, som systematisk utnytter barnearbeidere i sin produksjon av blant annet sjokolade. 

Den danske regissøren og manusforfatter Miki Mistrati har jobbet mer enn ti år med research på barnearbeid i flere land, gjennom mengder med intervjuer og offentlige dokumenter. Hovedprodusent er danske Made in Copenhagen og Helle Faber.

Tre menn på ett bein

Ten Thousand Images AS har fått 350.000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Tre menn på ett bein. Filmen regisseres av prisbelønte Zaradasht Ahmed som vant hovedprisen på IDFA for sin forrige film, Nowhere to Hide. Den har gått sin seiersgang på festivaler over hele verden, og regissøren har også sittet i flere juryer. Nowhere to Hide var, som det kommende prosjektet, også produsert av Ten Thousand Images.