Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd etter markedsvurdering til to nye spillefilmer, begge gamle kjenninger: Børning 3 og Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret.

Lillegul_Nurburgring_002_V2.jpgBegge historiene og persongalleriene i de kommende kinofilmene er allerede kjent for et stort norsk publikum: Børning 3 er som navnet tilsier den tredje i rekken av de norske bilfilmene, og den andre filmen fortsetter fortellingen om Knutsen og Ludvigsen som fortsatt – inntil videre – bor i en tunnel. Men her er det duket for forviklinger.

Markedsfilmene fikk tilskudd under hvert tilskuddsnivå, som var nytt av 2017 etter ny forskrift om tilskudd til audiovisuell produksjon.

Børning 3

Filmkameratene AS og regissør Hallvard Bræin er tildelt 15.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Børning 3, som denne gangen tar oss fra Norge til Tyskland, og ender i et ellevilt løp på racingbanen Nürburgring. Filmen er en actionkomedie der bilkjøring er hovedingrediens. 

Også denne gangen blir det stor fart, mange hestekrefter og heftig konkurranseinstinkt.  Vi får et gjensyn med de kjente og kjære karakterene fra de foregående filmene og blir introdusert for kjente navn fra Sverige, Danmark og Tyskland i de andre rollene.  

Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret

Tordenfilm AS og regissørene Rune Spaans og Gunhild Enger er tildelt 7.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Knutsen & Ludvigsen og Det Store Dyret. Vi møter igjen de to tunnelboerne Knutsen og Ludvigsen på nye animerte eventyr! Det blir dramatisk når Knutsen og Ludvigsen tror de kan miste tunnelen sin. 

Nå kan bare den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen hjelpe. Men hvor er han? Knutsen & Ludvigsen farer ut på vidstrakte og ville eventyr for å finne Kaptein Knutsen og redde tunnelen. Men det vil vise seg at redningen ligger nærmere enn noen kan gjette. Og den bor i tunnelen, har hundre hoder og minst fjorten bein ...

Knutsen & Ludvigsen og det store dyret.jpg