Norsk filminstitutt

På den første prisutdelingen noensinne under Canneseries gikk skaperne bak den norske serien Lykkeland hjem med prisene for beste manus og beste musikk.

Lykkeland Cannes crew.jpg

Prismottakerne Synnøve Hørsdal (på vegne av Ginge Anvik) og Mette M. Bølstad, flankert av skuespillere fra Lykkeland

Med to av fem priser til Lykkeland under Canneseries, ble den norske serien den mestvinnende under prisutdelingen i festivalbyen. Manusprisen gikk til Mette M. Bølstad og prisen for beste musikk gikk til Ginge Anvik. Bølstad var selv til stede i Cannes for å motta prisen mens produsent Synnøve Hørsdal mottok prisen på vegne av Anvik.

-Norske dramaserier er inne i gullalder og vinner priser og seere i hele verden. Vi har et produksjonsmiljø som leverer høy kvalitet og et stort mangfold av historier og stemmer, og dette blir lagt merke til. Norske dramaserier er rett og slett i toppsjiktet i verden akkurat nå, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i NFI som spesielt trekker frem det sterke i at det norske dramaseriemiljøet evner å lage høykvalitetsserier innen et stort spekter av sjangere og for mange forskjellige målgrupper. 

Det ble vist to episoder av Lykkeland under denne nye seriefestivalen, og Lykkeland har ennå ikke blitt vist på norske skjermer.

Etter fisken, før oljen

I Lykkeland befinner vi oss i Stavanger sommeren 1969. Internasjonale oljeselskaper er i ferd med å trekke seg ut. Ingen tror det finnes olje på norsk sokkel. Fisk har vært og er byens største ressurs, men Nordsjøen er i ferd med å fiskes tomt. Det er krise i Stavanger. Lille julaften 1969 borer Phillips petroleum seg inn i tidenes største oljebrønn. Og alt endres.

96 millioner, 8 episoder

Det er Maipo som produserer Lykkeland, en dramaserie med et budsjett på 96 millioner for åtte episoder. Serien har mottatt
produksjonsstøtte av Norsk Filminstitutt. Serien skal fokusere på fire unge hovedpersoner og skal gå på NRK.

Det er Mette Bølstad, manusforfatteren bak Halvbroren, Nobel, som har skrevet, basert på en idè av Siv Rajendram og produsent Synnøve Hørsdal. Det er Pål Jackman og Petter Næss som har regien.

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no