Norsk filminstitutt

Denne uka har Norsk filminstitutt gitt produksjonstilskudd til fem nye dramaserier, totalt 26 millioner kroner.

lykkeland 2
Jonathan (Bart Edwards) i Lykkeland 2. Foto: Maipo

- Denne runden syner at aktiviteten i norsk drama berre aukar, saman med nivået, sier spillefilm- og dramaseriekonsulent Ståle Stein Berg.

Det var 14 søkere i denne runden, og totalt budsjett for søknadsprosjektene samlet ligger på nesten en milliard kroner. Samlet søknadssum var nesten 120 millioner kroner.  

- Mange store, ambisiøse og solide prosjekt gjer prioriteringa til ei utfordring. Samtidig er det eit imponerande spenn i både form og innhald. Ikkje berre ser vi eit generelt høgare nivå; kunstnarisk vågemot, vilje til å utfordre og evne til å formidle distinkte og engasjerande historier er eit fellestrekk i mange av seriane. Det er ekstra gledeleg å registrere at visningsplattformane også er med på notane med eigen risiko og friheit til skaparane. I sum teiknar dette eit bilete av eit vitalt og produktivt miljø som det er ei glede å følgje, fortsetter Berg.

De fem prosjektene som får tilskudd skal vises på TV 2, TV Norge, Viaplay og NRK.

 

Disse får tilskudd:
 

Maipo Film AS med manusforfatter Mette M. Bølstad og regissør Petter Næss får 8.400.000 kroner i tilskudd til Lykkeland 2 for NRK – fortsettelsen på historien om det norske oljeeventyret, som nå preges av ulykker. 

Serieskaper og regissør Ole Endresen og Monday Scripted AS får 4.000.0000 kroner i tilskudd til serien Let’s die together for Viaplay – en mørk dramakomedie om en gruppe suicidale som utvikler en siste, fandenivoldsk plan: Å rane en bank.

Rubicon TV AS med serieskaperne Anne Bjørnstad og Izer Aliu får 8.000.000 kroner i tilskudd til serien Jordbrukerne for NRK – en historie om en gjeng svært uvanlige jordbrukere i ei bygd i Telemark. Izer Aliu og Iram Haq skal regissere serien.

Serieskaperne Mathis Fürst, Birgitte Wegener og Feelgood Scene Film og TV AS får 2.600.000 kroner i tilskudd til Store barn (arb.tittel) for TVNorge – en humorserie om en vennegjeng som møter seg selv i døra da de får tenåringer i huset. Mathis Fürst er regissør.

store barn
Christian Skolmen i Store Barn

Anagram Norway AS og serieskaperne Ole Marius Araldsen og Nicolai Cleve Broch  får 3.000.000 kroner i tilskudd til dramaserien (Kj)ærlighet for TV2 – et relasjonsdrama om to par, fire perspektiver, og hvordan de små tingene kan få de største konsekvensene. Eigil Landmark er konseptuerende regissør.

(Kj)ærlighet
Agnes Kittelsen og Nicolai Cleve Broch i (Kj)ærlighet