Norsk filminstitutt

NFI har tildelt totalt 49 millioner kroner i tilskudd til fem spillefilmer og to dokumentarfilmer. 

NARVIK - HITLERS FØRSTE NEDERLAG (2)

- Det er en glede å kunne gi tilskudd til flere svært sterke filmprosjekter i denne runden. Spesielt hyggelig er det å se at to av spillefilmregissørene er debutanter, og at fire av sju regissører i denne omgangen er kvinner. Denne tilskuddsrunden viser også at norsk dokumentarfilm fortsetter å holde en høy standard, sier Lars Løge, avdelingsdirektør i NFI.

Tilskudd gjennom markedsordningen:

To spillefilmer har fått tilskudd gjennom markedsordningen - en tilskuddsordning for filmer med spesielt høyt publikumspotensiale (over 200.000). I denne runden var det rekordhøye 18 søkere i til denne ordningen.

Nordisk Film Production og regissør Andre Øvredal får 15.000.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Narvik - Hitlers første nederlag - historien om det største slaget på norsk jord noensinne våren 1940. 
 
Storm Films AS og regissør Cecilie Mosli får 7.000.000 i tilskudd til spillefilmen Tre nøtter til Askepott – en nyfortolkning av den tsjekkiske juleklassikeren.

Produksjonstilskudd spillefilm:

I tillegg får tre spillefilmer produksjonstilskudd etter konsulentvurdering:

Mer Film AS og regissør Eskil Vogt får 11.000.000 kroner i tilskudd til spillefilmen De uskyldige – en historie der barns lek blir blodig alvor.

Miso Film Norge AS og regissør Ingvild Søderlind får 7.000.000 kroner i tilskudd til Alle utlendinger har lukka gardiner, en historie basert på suksessromanen med samme tittel - som handler om Mariana (15) som er irriterende forelsket i skolens fuckboy.

Paradox Rettigheter AS og regissør Erika Calmeyer får 6.800.000 kroner i produksjonstilskudd til Storm – et drama om en familie som opplever sitt livs verste mareritt.

Tilskudd til dokumentarfilm:

Fuglene AS og regissør Kenneth Elvebakk får 1.800.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren 16, som følger fire skeive ungdommer over tre år.

Medieoperatørene AS og regissør Janne Lindgren får 460.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Kampen for Kampen – historien om legendariske Kampen Janitsjar og dets kamp for overlevelse.
 

16 Joachim med venninne_
16 følger fire homofile ungdommer i tre år