Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt (NFI) har denne uken vedtatt innkjøp av åtte dataspill til bibliotekene. Innkjøpet har en verdi av drøye en million kroner.

Draugen_screen_farmhouse

Blant spilltitlene som er kjøpt inn er PC-spillet Draugen produsert av Red Thread Games AS. Spillet er en psykologisk thriller satt til 1920-tallets Nord-Vestlandet, hvor historien oppleves gjennom øynene på en amerikaner som leter etter sin forsvunne søster. Spillet ble kalt for «en monumental bragd for et norsk indiestudio» da det ble anmeldt i spillmagasinet Pressfire.

Jungelen av dataspill er massiv, og innkjøpsordningen bidrar til bedre tilgang til de norske spillene og en god mulighet for bibliotekets brukere til å bli kjent med det rike utvalget av spill som utvikles og produseres i Norge, sier Julie Ova, avdelingsdirektør i NFI.

Dette er spillene som blir kjøpt inn og kan forventes å bli tilgjengelig for publikum frem mot januar 2020:

  • Pode utviklet av Henchman & Goon AS til Playstation
  • Iconoclasts utviklet av Bifrost Entertainment as til Playstation og Switch
  • Agents vs Villain utviklet av Process as til Xbox One
  • Smoothie, Albert Åberg! utviklet av Hyper Games AS til nettbrett
  • Pikefossen – Nieidagorži utviklet av Miksapix Interactive AS til nettbrett
  • What a Goofhead utviklet av Deltaquack As til nettbrett
  • Draugen utviklet av Red Thread Games AS til PC/Mac
  • Degrees of Separation utviklet av Moondrop As til PC/Mac

Totalt kjøpes det inn dataspill for 1.035.000 kroner i denne omgang. Spillene er til bruk på konsoll, PC og nettbrett, til utlån og/eller til bruk i biblioteket.

I NFIs budsjett for 2019 ligger det samlet over 30 millioner kroner til dataspill som går til utvikling, lansering, formidling og internasjonal satsing. Kulturminister Trine Skei Grande presenterte tidligere i høst regjeringens nye dataspillstrategi som lover en større satsing på spill, både i form av mer midler til spill, en mer inkluderende spillkultur og større internasjonal slagkraft.