Norsk filminstitutt

Den Europeiske filmprisen European Film Awards deles på lørdag 7. desember ut i Haus der Berliner Festspiele, og denne 32. prisutdelingen kan du denne gang følge direkte her på Norsk filminstitutts nettsider fra kl. 17.00.  

Det er European Film Academy som deler ut prisene for innsats innen europeisk film. Mange norske filmskapere og bransjefolk er medlem av akademiet. Prisene er fordelt over ti kategorier, der den viktigste er prisen for årets film. Prisene blir kun delt ut til filmer produsert i Europa og til europeiske produsenter, regissører og skuespillere.

Denne prisutdelingen har foreløpig fått begrenset med oppmerksomhet i Norge, sannsynligvis fordi en norsk film ennå har til gode å vinne prisen for årets film på EFA. Men i år er det flere norske bidrag som gjør utdelingen aktuell.

Det viktigste er at Tuva Novotnys debutfilm Blindsone er nominert til European Film Awards i kategorien European Discovery.

I tillegg skal skuespiller Josefine Frida, kjent fra Skam og nylig aktuell med Disco, dele ut en av prisene under seremonien i Berlin.

De øvrige nordiske nominasjonene til priser er Trine Dyrholm som beste skuespillerinne for Dronningen og islandske Ingvar E. Sigurdsson som beste skuespiller for rollen i En hvit, hvit dag.

Du ser hele seremonien her på denne siden. Sendingen starter kl. 17.00 med inngangen på den røde løper. Selve seremonien begynner kl. 19.00.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no