Norsk filminstitutt

Familiefilmen Månelyst i Flåklypa er invitert til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Månelyst i Flåklypa
Foto: Maipo Film AS

-Vi er veldig glade for at også den tredje Flåklypa-filmen har nådd gjennom nåløyet til barnefilmprogrammet i Berlin, som regnes som verdens viktigste barnefilmfestival. Det viser både at våre særegne norske historier har allmenn appell, og at vi er i stand til å lage animasjonsfilmer i verdensklasse som når ut til et bredt publikum både i Norge og internasjonalt, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland i Norsk filminstitutt.

Om filmen

I det internasjonale månekappløpet ledes det norske bidraget av den briljante oppfinneren Reodor fra den lille bygda Flåklypa. Med Solan som modig astronaut og Ludvig som bekymret bakkemannskap, hva kan egentlig gå galt? Ganske mye, faktisk – på reisen oppdages hemmelige passasjerer og skjulte agendaer, og ingenting ser ut til å gå helt etter planen. 

Dette er den tredje filmen i stop-motiontrilogien om de kjære karakterene fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers. Regi er ved Rasmus A. Sivertsen, og manus ved Karsten Fullu, basert på Kjell Aukrusts univers. Filmen er produsert av Maipo Film AS av Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen.

Tidligere har Herfra til Flåklypa også blitt vist i Generation-programmet i Berlin, i 2016. De tre Flåklypa-filmene har til sammen blitt sett av over 1,7 millioner mennesker på kino, og Månelyst i Flåklypa er fjorårets fjerde mest sette film. Den går fortsatt på kino.

Viktig barnefilmfestival

Den internasjonale filmfestivalen i Berlin finner sted for 69. gang og pågår fra 07. til 17. februar 2019. Norske barnefilmer har tidligere vært populære deltakere i Berlinalens Generation-program. Los Bando, som ble vist der i 2018, var en av de mest internasjonalt prisvinnende barnefilmene i fjor.  

Norge er i år fokusland på European Film Market under filmfestivalen i Berlin og gjesteland på bokmessa i Frankfurt denne høsten. Les mer om Norge i fokus her.

Tidligere er det også offentliggjort at Hans Petter Molands filmatisering av Ut og stjæle hester skal vises i hovedkonkurransen på filmfestivalen, og for første gang skal en norsk klassiker vises på filmfestivalen i Berlin. Det er Edith Carlmars Ung flukt fra 1959 der en ung Liv Ullmann spiller hovedrollen.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no
  • Stine Oppegaard
    • Stine Oppegaard

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 908 59 638
    • E-post: stine.oppegaard[@]nfi.no