Norsk filminstitutt

Alle har fordommer. Også i filmbransjen. Men hvordan blir man bevisst egne fordommer? Kan man gjenkjenne handlingsmønstre slik at man blir flinkere til å tenke utenfor boksen ved vurdering av prosjekter og valg av samarbeidspartnere? Dette er blant temaene under NFIs frokostseminar om diskriminering. 

unconscious-bias

Filmens hus, tirsdag 28.05 kl. 09.00-10.00

Meld deg på seminaret her

Første innleder, Marie Louise Sunde fra#HunSpanderer, vil fortelle om hva ubevisst diskriminering er, hvilke konsekvenser det kan få og hva vi kan gjøre med det.

Andre innleder vil være Linda Noor fra Minotenk , som vil holde et innlegg om hvordan MinoTenks arbeider med bevisstgjøring rundt ubevisst dikriminering og holdningsendringer. 

NFI ønsker gjennom dette frokostseminaret å sette ubevisst diskriminering på agendaen. Å bli bevisst egne fordommer er et første skritt i retning av en mer mangfoldig rekruttering, noe som er nødvendig i arbeidet for en mer inkluderende og representativt film og filmkultur. NFI ønsker å inkludere nye stemmer og bryte vante mønstre – og mangfold vil derfor også være et prioriteringskriterium i NFIs tilskuddforvaltning.

 

Dette arrangementet er en del av NFIs handlingsplan for inkludering og representativitet i norsk film og filmkultur; Relevans. Publikum. Bærekraft 
 

Etter innledningene fra Sunde og Noor åpnes det for spørsmål og kommentarer fra salen.

Arrangementet er gratis, og åpner med kaffe og enkel servering fra kl. 08:30, før det starter i Tancred kl. 09:00. Seminaret vil bli strømmet på NFIs facebooksider.