Denne uka har Norsk filminstitutt gitt produksjonstilskudd til ni kortfilmer.

Filther-pressebildenytt
Filther

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til ni kortfilmer - flere originale og spennende prosjekter.

- Variasjonen er stor; fra Mona J. Hoels Stå opp mot vinden, om ei jente som skal kastes ut av landet, til Thomas Lundes portrett av kåte menn som møter romvesener i Baby Boom. Det er få land som satser like my på kortfilm som Norge, og jeg håper at vi etter hvert kan få bedre visningsmuligheter for denne måten å fortelle livet på.
Det sier Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, filmkonsulent for kortfilm i NFI.

Nye veier:

En kortfilm får tilskudd gjennom NFIs talentordning Nye veier:

Regissør Gunhild Enger og 4 1/2 Fiksjon AS får 1.151.306 kroner i tilskudd til kortfilmen Play Schengen, som er utviklet gjennom NFIs talentordning Nye veier. Filmen er en absurd metakomedie om et norsk spillselskap skal lage et dataspill på oppdrag fra EU.

Disse kortfilmene får tilskudd:

Regissør Adel Khan Farooq og Mikrofilm AS mottar 1.330.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Kakerlakkene – en animasjonsfilm for barn og unge om utenforskap og ekstremisme.

Regissør Zahra Waldeck og Banaccas Film AS får 425.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Jeg er her.  Den handler om en ensom kvinne som ønsker å forsvinne i skogen, et forsøk som får uventede konsekvenser.

Regissør Simen Nyland og New Dawn Productions AS får 650.000 kroner i produksjonstilskudd til Filther, en pre-apokalyptisk kjærlighetshistorie. 

Regissør Thomas Lunde og Kapoow AS får 500.000 kroner i produksjonstilskudd til Baby Boom – hvor en kvinnelig alien kaprer den ulekre 58-åringen Runar – for å lage barn.

Regissør Mona J. Hoel og Freedom from Fear får 350.000 kroner i tilskudd til Stå opp mot vinden – en kjærlighetshistorie mellom syriske Andalé og norske Kasper.

Regissør Kathleen Johnsen og Perdurabo Productions får 300.000 kroner i tilskudd til Gråtekone – om en kjærlighetsferie som ender i brudd.

Regissør Vegard Dahle og Line Klungseth Johansen og Spætt Film AS får 700.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Penthouse, om et par klamrer seg til det lille som er igjen av tørt land i en oversvømt verden.

Regissør Emilie Blichfeldt og Mer Film i Vest får 110.000 kroner til Stesøstra – en film om Askepotts stesøster.

 

Kakerlakkene_still_WIP
Kakerlakkene

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon og innsikt
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no