Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt arrangerer en produsentpitch for dokumentarprodusenter under Berlin filmfestival. Hensikten med arrangementet er å øke samarbeidet mellom norske og tyske dokumentarprodusenter, med langsiktig mål om et bredere kontaktnett og samarbeid mellom norske og tyske produsenter

pitch i Norway House
Publikum på dokumentarpitch under Berlinalen 2019. 

Et annet mål er bedre informasjon til både norske og tyske produsenter om finansieringsmuligheter i begge land.

Arrangementet finner sted 24. februar 09.15 – 13.00 i den norske ambassadens lokaler i Berlin.

Mulighet for å utvide nettverket

Arrangementet retter seg mot norske dokumentarprodusenter som enten har et dokumentarprosjekt som kan egne seg for tysk minoritets samproduksjon eller som ønsker å utvide nettverket mot tyske produsenter med målsetting om å kunne bli norsk minoritetspartner i et tysk dokumentarprosjekt.

Målgruppe for arrangementet er norske og tyske produsenter av dokumentarer og hybridfilmer i alle lengder og formater, til alle plattformer. For å søke om deltagelse må man ha vært hovedprodusent for minst én dokumentarfilm med vising internasjonalt eller hatt minoritets samproduksjonstilskudd fra norsk filmforvalter eller fra Sørfond i løpet av de siste fem årene.

 

Reisestipend

Norske produsenter søker med eller uten navngitt prosjekt. Åtte søkere vil få et reisestipend på NOK 5.000. Stipendet er stilt til rådighet av AGICOA Norge.  Tre til fire av de norske prosjektene vil få sjansen til visuell pitch/presentasjon på maks syv minutter, og et tilsvarende antall tyske prosjekter vil bli presentert.  Alle produsenter - også de som ikke pitcher - vil kunne velge en-til-en møter med de tyske produsentene og vice versa.

 

Søknadsfrist er 20. januar 2020 klokken 17.00.

 

Du søker ved å sende e-post til post@nfi.no. Søknad om deltagelse og stipend skal inneholde

•        Produsentens CV (maks. én side)

•        Informasjon om prosjekt til pitch (maks. én side) på engelsk – du kan sende inn maks. to prosjekter.

•        Det er også mulig å søke uten prosjekt

CV og prosjektbeskrivelse vil bli benyttet i en enkel katalog som sendes de tyske produsentene i forkant. Innhold som ønskes unntatt offentlighet må derfor anonymiseres før innsending.

Produsenter som tas ut vil få beskjed om stipend (maks. åtte stykker) og evt. mulighet til deltagelse uten stipend (maks. fire stykker) mandag 3. februar.

For nærmere informasjon om opplegget og fremdrift: Ola Hunnes og Toril Simonsen (se kontaktinfo under artikkelen)