Norsk filminstitutt

To Plant A Flag av Bobbie Peers, Norges eneste gullpalmevinner og Minimalen-vinneren Saras intime betroelser av Emilie Blichfeldt, skal vises i den internasjonale konkurransen på kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand 1.-9. februar. I barnefilmkonkurransen vises også Julenissens fall av Robert Depuis og Sykkelfugl av Kari Klyve-Skaug og Odveig Klyve.

Sara_TPAF_Clermont-Ferrand_2019_2
Saras intime betroelser av Emilie Blichfeldt og To Plant A Flag av Bobbie Peers skal vises i det internasjonale konkurranseprogrammet på kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand.

Kortfilmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike er den største i verden, og den aller viktigste for kortfilm. Flere norske filmer har vunnet priser ved festivalen tidligere. Blant dem er Hanne Larsens Ella, som tok juryens spesialpris i 2010 og Anita Killis Sinna mann vant publikumsprisen samme år. Hisham Zamans Bawke vant ungdomsjuryen Prix de la Jeunesse i 2006.

I internasjonal konkurranse

To norske kortfilmer skal vises i internasjonal konkurranse.

To Plant a Flag

På tidlig sekstitall gjennomførte NASA en rekke treningsturer til Island som forberedelse til den første månelandingen. I denne filmen møter vi to astronauter i romdrakter kjørende i en månebil over et goldt og ørkenaktige landskap. De skal nå en destinasjon der de skal plante det amerikanske flagget for så å returnere til basen. Den islandske naturen og kulturen byr på uforutsette hindringer som de må kjempe hardt for å overvinne. 

To Plant a Flag hadde premiere ved filmfestivalen i Toronto september 2018 og regissør Bobbie Peers vant UR prisen på Uppsala internasjonale kortfilmfestival samme år. Filmen er produsert av Ruben Thorkildsen for Ape&Bjørn.

Saras intime betroelser

Etter å ha blitt konfrontert med frykten for å være for stor, begynner Sara, som er 181 cm høy og kraftig bygd, å utforske sin oppfatning av kjærlighet, sex og femininitet, med sin snakkende vulva.

Saras intime betroelser er regissør Emilie Blichfeldts eksamensfilm fra filmskolen på Lillehammer i 2018. Filmen hadde premiere på filmfestivalen i Locarno i august i 2018 og vant prisen for beste norske film på Minimalen kortfilmfestivalen i Trondheim i forrige uke. Filmen er produsert av Ole Elverhøi for Den norske filmskolen.  

I barnefilmkonkurransen

To norske kortfilmer skal vises i barnefilmkonkurransen.

Julenissens fall

Julen skal være en magisk tid for de fleste, men ikke for selveste Julenissen. Hele hans eksistens er i ferd med å svinne hen, fordi ingen barn tror lenger på han. Men det er fortsatt en liten fantasifull gutt med navn Vetle som tror. Den troen holder fortsatt Julenissen i live, men for hvor lenge? 

Julenissens fall vant årets beste barnefilm på Fredrikstads animasjonsfestival i 2018 og har tidligere blitt vist på Cinemagic International Film and Television Festival for Young People. Filmen er produsert av Yvonne Blavik for Godt Sagt.

Sykkelfugl

Sykkelfugl er en film om Zahra (12) fra Afghanistan, som bor på et asylmottak i Norge. Zahra har en drøm som hun gjerne vil realisere. Det viser seg å ikke bli så lett. Men Zahra er en fighter. 

Filmen, som er regissert av Kari Klyve-Skaug og Odveig Klyve, har tidligere vunnet Girl Empowerment Award på den internasjonale barnefilmfestivalen i Chicago og blitt vist på en rekke kortfilmfestivalen verden rundt.

Norsk samproduksjon

I den franske nasjonale konkurransen skal Dyret av Ole Sebastians Kåss vises, som er samprodusert av norske Kristoffer Sindre Vittersø for Frokost Film.

Markedsvisninger

I tillegg til konkurranseprogrammene skal fire norske filmer vises på en egen markedsvisning.

  • Pappa, regissert av Atle Blakseth og Einar Dunsæd.
  • Teltet, regissert av Rebecca Figenschau.
  • Frieri, regissert av Det sporadiske filmkollektivet.
  • Knus meg, regissert av Irasj Asanti.

  • Arna Marie Bersaas
    • Arna Marie Bersaas

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 928 13 088
    • E-post: amb[@]nfi.no