Ståle Stein Berg er ansatt som ny seksjonsleder for kunstnerisk vurdering, mens Mina Holdhus er ansatt som produksjonsrådgiver for spillefilm i utviklings- og produksjonsavdelingen (UPA) hos NFI.

ståle og mina
Ståle Stein Berg og Mina Holdhus

Ståle Stein Berg (48) er i dag ansatt som spillefilm- og dramaseriekonsulent hos Norsk filminstitutt, og har vært her siden 2016. Nå blir han ny seksjonsleder for kunstnerisk vurdering etter Elin Erichsen.

Mina Holdhus (39) kommer til NFI fra Maipo Film, der hun har vært ansatt som linjeprodusent, og blir nå ny produksjonsrådgiver for spillefilm. Hun tiltrer i midten av januar. 

Ny seksjonsleder kunstnerisk vurdering

- Stillingsutlysninga innelia med spørsmålet «Vil du prege norsk films fremtid?» Svaret mitt på det spørsmålet er ja, og eg meiner ubeskjedent at eg, med bransjebakgrunnen min, og tre år i konsulentstolen, har ein del å bidra med på den fronten. Og det må ein saktens ha for å erstatte forgjengaren (Elin Erichsen), men eg ser fram til å ta fatt på oppgåva. Både bransje og institutt er inne i ei brytningstid. Det er spanande, og opnar for nye moglegheiter, sier NFIs nye seksjonsleder.

Ståle Stein Berg er en dramatiker og manusforfatter, og den første i Norge som har tatt en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid med vekt på film. 

Han ble tatt opp som student på det aller første kullet for manusforfattere ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 1997, og gikk ut i 2000. Han ble senere stipendiat på filmskolen med fagområdet film og dramaturgi, noe som munnet ut i en kunstbasert doktorgrad i mai 2009.

Berg har skrevet manus til en rekke spillefilmer og dramaserier både i Norge og internasjonalt, blant annet Johnny Vang (2003), Vinterkyss (2005) og dramaseriene Størst av alt (2007) og Okkupert (2017). 

Internasjonalt har Berg blant annet skrevet manus til tyske Zwei Leben (2012) og sveitsiske Bulle (premiere våren 2020).

I 2012 var han med å starte produksjonsselskapet Tenk.tv, der han var medeier og hadde kreativt ansvar i flere år.

Han har også undervist i flere år blant annet på filmskolen, og vært flittig brukt som mentor, coach og dramaturg på en rekke filmer og dramaserier.

I 2016 ble han ansatt i et åremål som spillefilm- og dramaseriekonsulent i Norsk filminstitutt, og overtar nå jobben til sin tidligere seksjonsleder, Elin Erichsen, som slutter i NFI ved årsskiftet.

Ståle Stein Berg tiltrer sin nye stilling i januar 2020.

Ny produksjonsrådgiver

I midten av januar begynner Mina Holdhus som ny spillefilmrådgiver i utvikling- og produksjonsavdelingen i NFI. Hun har de siste 13 årene 
jobbet som produksjonsleder og linjeprodusent i flere av Norges ledende selskaper innen dramaproduksjon, blant annet Paradox Film, Maipo Film, Motlys, Tordenfilm og Nordisk Film.

- Etter å ha jobbet med mange spennende dramaproduksjoner de siste årene ser jeg nå virkelig frem til å kunne bidra videre i produksjonsmiljøet fra et annet ståsted.  

- Jeg gleder meg til å være en del av NFI og den viktige oppgaven med å bidra til at det blir produsert filmer av høy kunstnerisk og kulturell kvalitet. Jeg ser frem til å møte alle potensielle søkere i bransjen, sier Holdhus. 

Hun kommer til NFI fra Maipo Film, der hun nå sist jobbet som linjeprodusent på den kommende spillefilmen Dianas bryllup, regissert av Charlotte Blom, og støttet av NFI.

Holdhus har jobbet med en lang rekke store, norske spillefilmer og dramaserier de siste årene, både som produksjonsleder og linjeprodusent, blant annet Engelen (Speranza Film 20098), De nærmeste (Maipo 2015), Kongens Nei (Paradox Film 2016) og Askeladden - I Dovregubbens hall (Maipo 2017) - blant flere andre.

Av dramaserier har hun nå sist jobbet med NRK-suksessen Lykkeland (Maipo 2018), tidligere med store serier som Halvbroren (Monster Film 2013) og Koselig med peis (Tordenfilm 2011).

Hun har også holdt flere kurs i kortfilm- og programproduksjon, blant annet ved NISS/Film og TV-akademiet.

Mina Holdhus gikk selv ut fra NISS i 2003, der hun utdannet seg innen produksjonsledelse. Hun har også studert psykologi ved Universitet i Oslo.

Holdhus tiltrer stillingen som produksjonsrådgiver ved Norsk filminstitutt i midten av januar 2020.

  • Lars Løge
    • Lars Løge

    • Avdelingsdirektør Utvikling & produksjon (UPA)
    • Telefon: +47 415 14 180
    • E-post: lars.loge@nfi.no