I fjor pitchet de dokumentarfilmen Sisters on Track på DOC Norway i Bergen. Nå har Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord-Glenne signert avtale med Netflix.

nysisters on track
Søstrene Sheppard fra Brooklyn i New York ble løpestjerner mot alle odds. Foto: Sant & Usan

Dokumentarfilmen Sisters on Track er en oppveksthistorie fra Brooklyn i New York, og følger tre hjemløse søstre som mot alle odds blir oppdaget som fremtidens løpetalenter.

Filmen er regissert av Tone Grøttjord-Glenne og Corinne van der Borch, og produsert av Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen for Sant & Usant, som nå altså har signert en eksklusiv avtale med Netflix.

Startet på DOC Norway

De pitchet prosjektet under fjorårets DOC Norway i Bergen - et møtested mellom norske dokumentarfilmskapere og amerikanske distributører, finansiører og strømmetjenester, i regi av Vestnorsk filmsenter og Norsk filminstitutt. I fjor - og i år - var blant andre Netflix til stede, og det var her samarbeidet med Sant & Usant startet.

Nå er altså avtalen signert, og dermed blir Sisters on Track den første norske dokumentarfilmen med et eksklusive stempelet Netflix Original. 

- Når vi forteller våre internasjonale kollegaer om DOC Norway tror de nesten ikke at det er sant. Det er ganske unikt og banebrytende det NFI gjør. Samtidig viser dette at slike arrangementer gir resultater, sier regissør Tone Grøttjord-Glenne.

Norge ut i verden

Målet med DOC er å stimulere til økt salg og distribusjon av norsk dokumentar til Nord-Amerika, og avdelingsdirektør Lars Løge i NFI er både glad og stolt over Netflix-avtalen:

- I fjor sa vi at vi skulle være glade dersom det kom én konkret avtale ut av DOC Norway. At Sant & Usant nå har landet en avtale med Netflix er fantastisk! Vi har lenge visst at det lages utrolig mye bra dokumentarfilm i Norge, og at seere verden over nå får øynene opp for det samme er utrolig spennende, sier Løge.

Sisters on Track Filmen er utviklet med støtte fra NFI, Fritt Ord og Kreativt Europa.

- En kraftfull og inspirerende historie

Tone Grøttjord-Glenne og Anita Rehoff Larsen har nylig vært i  klipperommet i New York, der de har startet den 10 måneder lange klippeperioden. Det er enda en stund til filmen blir å se på Netflix. 

- Det er veldig spennende for oss å få lage en film i USA og få muligheten til å samarbeide med erfarne lokale filmarbeidere, dette har gitt oss unik erfaring som vi tar med oss videre, sier produsent Anita Rehoff Larsen.

Grøttjord-Glenne deler regien med nederlandske Corinne van der Borch, som er bosatt i New York.

- Sant & Usant, i tett samarbeid med van der Borch og et dyktig og mangfoldig team av klippere, fotografer og lydteknikere basert i New York, lager en kraftfull og inspirerende historie om Sheppard-søstrene som vi gleder oss til å dele med vårt internasjonale publikum, skriver direktør for Netflix´ avdeling for originaldokumentarer, Kate Townsend,  til Dagbladet.

Sisters on Track

Filmen handler om de tre hjemløse søstrene Tai (13), Rainn (12) og Brooke (11), som blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL.

De blir en nasjonal sensasjon over natten, og introduseres for en spennende verden av TV-talkshows og kjendiser. En verden veldig langt unna bosenteret for hjemløse der de bor sammen med sin mor, Tonia.

Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid.

I filmen får vi også se søstrenes egne mobilopptak.

Om Sant & Usant

Sant & Usant er et prisvinnende norsk dokumentarfilmselskap,  som har laget filmer for et norsk og internasjonalt publikum siden 2007. Filmene deres har blitt vist i mer enn 100 land; på TV, festivaler og på kino. Sant & Usant har de siste årene satset for å nå det amerikanske markedet og de globale strømningstjenestene med filmene sine.

Nå er målet nådd, og vi gleder oss veldig til å vise Sisters on Track for et internasjonalt publikum via Netflix, sier Rehoff Larsen.

Sisters on Track får sannsynligvis premiere på Netflix i løpet av 2021. 

Alt det jeg er

Sant & Usant har laget flere dokumentarer om unge mennesker, og presenterte denne uka sin nyeste dokumentar, Alt det jeg er, på årets DOC Norway i Bergen. Alt det jeg er handler 18 år gamle Emilie, og viser for første gang konsekvenser av seksuelle overgrep fra barndommen sett utelukkende gjennom øynene til et ungt menneske. Filmen får norsk kinopremiere i mars 2020.

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon og innsikt
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no