Norsk filminstitutt

NFI og NRK arrangerer en time med fokus på norske dramaserier under C21 International Drama Summit i London.

hovedbilde 22. juli
22. juli. Foto: NRK

Fra scenen i Kings Place i London viser vi klipp fra nye, norske dramaserier, og moderator Mona B. Riise snakker med folkene bak Heksejakt, Nudes, Furia og 22. Juli.

I tillegg deltar Marianne Furevold fra NRK i et panel om serier i korte formater, og Gjermund Stenberg Eriksen snakker om ikke-engelskpråklig drama.

Magnus-nominasjon

Og ikke nok med det: Vidar Magnussen er nominert til C21 International Drama Awards for hovedrollen i sin egen serie Magnus.

Magnus er produsert av Viafilm for NRK, og Vidar Magnussen og Geir Henning Hopland er serieskapere. Prisutdelingen går av stabelen  torsdag 5. desember.

To nominerte til Gullrosen

I år deles også tv-prisen Gullrosen ut i sammenheng med C21 på søndag. Gullrosen - eller Rose d'Or, er EBUs (den europeiske kringkastingsunion) pris for de beste europeiske TV-produksjonene i året som gikk. Den deles i år ut for 58 gang - for første gang under C21 i London. I år er det to norske nominerte, nemlig Tordenfilm og Thomas Seeberg Torjussen og Gisle Halvorsens ungdomsserie for NRK, ZombieLars, og Kevin Vågsnes og Seefoods NRK-serie Parterapi. Vi gratulerer, og ønsker lykke til i London 1. desember!

Hvor: C21 London Kings Place
Når. Tirsdag 3. desember

ZombieLars 2 og 3.jpg
ZombieLars

 

  • Arna Marie Bersaas
    • Arna Marie Bersaas

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 928 13 088
    • E-post: amb[@]nfi.no