Norsk filminstitutt

Rebecca Figenschaus kortfilm Teltet har vunnet prisen for beste internasjonale kortfilm ved kortfilmfestivalen Encounters i England. Med prisen følger også nominasjon til European Film Award og kvalifisering til påmelding til Oscar® for beste kortfilm.

 

Teltet klipp 4

Teltet er en komedie med dypereliggende budskap som forteller en historie om en familie med store kommunikasjonsproblemer og som drar på telttur i skogen. Vi møter Bjørnar og Solveig og barna Maja og Kim, halsende og svettende innover i skogen. Vel fremme ved en litt stusslig teltplass trappes konfliktnivået opp når teltet skal settes opp og Kim har brent opp bruksanvisningen.
Filmen er produsert av Frode Søbstad i Tenk.tv as og finansiert av Norsk filminstitutt og Viken filmsenter.
Rebecca Figenschau er utdannet ved Westerdals Oslo ACT og har base i Oslo. Hun har skrevet og regissert flere kortfilmer. I 2016 ble hun valgt som «en å følge» av European Film Promotion etter å ha vist sin eksamensfilm Elefanthud i Future Frames-programmet ved film festivalen i Karlovy Vary. Figenschau har også jobbet som manus og konseptutvikler i forskjellige filmselskaper, og som mentor for unge filmskapere.
Som filmskaper er hun nysgjerrig på psykologien i komplisert relasjonsdynamikk, og hvordan de påvirker verdensbildet vårt.  
 

  • Toril Simonsen
    • Toril Simonsen

    • Prosjektleder internasjonale forhold dokumentarfilm
    • Telefon: +47 900 38 086
    • E-post: toril.simonsen@nfi.no