Norsk filminstitutt

Regissør Eskil Vogt og Mer Film AS har fått 450.000 euro i tilskudd til De uskyldige.

eskil vogt (2)

Se pressemeldinga fra Eurimages her

Eskil Vogts har selv skrevet manus og regisserer spillefilmen De uskyldige, som produserers av Mer Film AS og Maria Ekerhovd, med Axel Helgeland som executive produsent. Filmen er et nordisk samarbeidsprosjekt, med danske Snowglobe, finske Bufo og svenske Zentropa som samprodusenter.

Nå har prosjektet fått tilskudd fra Eurimages, som er Europarådets fond for samproduksjon av film i Europa.

Om De uskyldige:
I De uskyldige (The Innocents) utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. De uskyldige er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden.

- Det blir sagt at man aldri skal lage film med barn eller dyr, men da ideen til De uskyldige kom til meg hadde jeg ikke noe valg. Det har tatt meg mange år å finne et prosjekt som føltes like viktig for meg som Blind, og dette er en film jeg må lage, sier Eskil Vogt.

De uskyldige har tidligere fått tildelt 11,4 millioner kroner i utvikling- og produksjonstilskudd fra NFI.

Regissør og manusforfatter
Eskil Vogt (f. 1974) er norsk manusforfatter og regissør. Hans regidebut Blind har vunnet over 20 internasjonale priser (inkludert i Sundance og Berlin), og har oppnådd kinodistribusjon i like mange land. Vogt har også et tett skrivesamarbeid med regissør Joachim Trier, inkludert Reprise (2006), Oslo, 31. august (2011), Louder than bombs (2015) og Thelma (2017). De uskyldige er hans andre spillefilm som regissør.

Tidligere spillefilmkonsulent i NFI, Silje Riise Næss, sa dette om filmen i sin konsulentuttalelse: 

"Eskil Vogts Blind ble en av de mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente norske debutfilmer det siste tiåret, med manuspris i Sundance, Europa Cinemas-prisen for beste europeiske film på Berlinalen, samt Nordisk råds filmpris-nominasjon og Kritikerprisen her hjemme.

Vogts nye prosjekt er preget av den samme tanke- og fascinasjonskraften og filmatiske lekenheten, om enn i et enda mer urovekkende univers. De uskyldige tegner til å bli en mørkt strålende film, som forener det livet vi kjenner – barndom mellom blokkene, ulike familiekonstellasjoner bak dørene og en sosialrealistisk touch – med en cinematisk opplevelse du sent, kanskje aldri, vil glemme".

Tilskudd til finsk/norsk samproduksjon
Totalt 18 filmer fikk Eurimages-tilskudd denne runden, på totalt 4.397.000 euro. Blant dem er den finske spillefilmen Birds of a Feather, regi Hanna Bergholm og manus Ilja Rautsi. Filmen produseres av Mika Ritalahti (Silva Mysterium), med norske Evil Doghouse Productions og Egil Ødegård som samprodusenter.

Prosjektet får 450.000 euro fra Eurimages.