Tre dramaserier og fem dokumentarfilmer har fått produksjonstilskudd fra NFI.

Plan B ny
Sigurd Myhre og Ingrid Bolsø Berdal i Plan B. Foto: Tordenfilm

NFI har denne uka tildelt totalt 23.4 millioner kroner til nye norske filmprosjekter - tre dramaserier, fire dokumentarfilmer og en kort dokumentar.

Det er flere spennende prosjekter som får tilskudd i denne runden - alt fra en flunkende ny julekalender fra gamle Kristiania til en kinodokumentar om den folkekjære skikjøreren Aksel Lund Svindal. Vi får også et innblikk i husdyrenes indre liv, og møter skuespiller Ingrid Bolsø Berdal som den ufrivillig barnløse fertilitetslegen Elin i Plan B.

To av prosjektene som nå får produksjonstilskudd, en dramaserie og en kortdokumentar, er utviklet gjennom NFIs talentordning Nye veier.

Disse prosjektene får produksjonstilskudd:

Dramaserier:

I denne runden var det totalt 14 søkere til produksjonstilskudd dramaserier, og tre serier  får tilskudd etter en tøff runde med mange sterke søknader:

Monster Scripted AS med serieskaperne Atle Knudsen og Kjetil Indregard får 10.000.000 kroner i produksjonstilskudd til Kristianias Magiske Tivoli Theater, en julekalender i 24 deler som tar oss med til gamle Oslo og byens tivoli og teater.

Serieskaperne Linn-Jeanethe Kyed og John Kåre Raake og ITV Studios Norway AS får 4.300.000 kroner i produksjonstilskudd til serien R.I.P. Henry, som handler om kirurgen Henry som får diagnosen hjernesvulst, men nekter å innse at han skal dø.

Serieskaper Kathrine Valen Zeiner og Tordenfilm AS får 4.000.000 kroner i produksjonstilskudd til serien Plan B., som handler om en fertilitetslege som nekter å gi opp drømmen om egne barn. Marit Moum Aune er konseptuerende regissør, og serien er utviklet gjennom NFIs Nye veier.

Dokumentarfilmer:

Field Production AS med regissørene Even Sigstad og Filip Christensen får 1.500.000 kroner i produksjonstilskudd til Aksel- kinodokumentaren om Aksel Lund Svindal.

Regissøren Victor Kossakovsky og Sant & Usant får 1.700.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Krogufant, som tar oss med inn i husdyrenes verden på deres egne premisser.

Regissør Trude Berge Ottersen og Koko Film AS får 1.000.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Fem Brødre, som handler om fem voksne brødre som fortsatt bor hjemme på gutterommet i ei lita bygd i Nord-Norge.

Regissør Kieran Kolle og Aldeles AS får 800.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Vinden snur, som følger tre aktivister som slåss for en human behandling av rusbrukere. Samtidig som norsk ruspolitikk går inn i en historisk reform, kjemper de tre sin egen kamp for et verdig liv.

Regissør Even Benestad og Indie Film AS får 839.300 kroner i tilskudd til Jorden er en chili - en animert kortdokumentar for barn. Prosjektet er utviklet gjennom NFIs talentordning Nye veier.

jorden er en chili
Jorden er en chili

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon og innsikt
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no