Norsk filminstitutt

NFI gir 22 millioner kroner i produksjonstilskudd til to spillefilmer etter markedsvurdering: Folk og røvere i Kardemommeby og Stiklestad - Sagaen om Olav den hellige.

Kardemomme by
Ill. Qvisten Animasjon

NFI har tildelt tilskudd til to spillefilmer etter markedsvurdering, som er en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial (over 200.000). Det var totalt 16 søkere i denne runden.

Norsk filminstitutt gir markedstilskudd på to tilskuddsnivåer: Inntil 15.000.000 kroner og inntil 7.000.000 kroner per prosjekt.

To spillefilmer har fått tilskudd etter markedsordningen tidligere i år.
 

Disse filmene får tilskudd:

 

Folk og røvere i Kardemommeby

Regissør Rasmus A. Sivertsen og Qvisten Animation AS får 15.000.000 kroner i tilskudd til Folk og røvere i Kardemomme by – en animasjonsversjon av Thorbjørn Egners klassiker.

Kardemomme by er en koselig liten by med smilende mennesker, egen trikk og verdens hyggeligste politimann. Det hender riktignok at det er røvere hos Bakeren og Pølsemakeren, men alt i alt er livet idyllisk.

Bortsett fra for de tre røverne Kasper og Jesper og Jonatan. De må se på den store Kardemommefesten fra utsiden av bymurene, og hjemme er det bare kaos og en sulten, farlig løve.  Derfor bestemmer de seg for å røve seg hjelp. Og hvem egner seg bedre enn Tante Sofie, en kvinne som mer enn en gang har vist seg som en som får ting på stell.

Dessverre for røverne viser det seg at Tante Sofies metode innebærer at de selv må gjøre jobben, noe de på tross av trusler og skjenn ikke er særlig klare for. De røver henne tilbake, og ikke lenge etterpå, begynner de å røve igjen.

Stiklestad - Sagaen om Olav den hellige


Regissør Katarina Launing og Storm Films AS får 7.000.000 kroner i tilskudd etter markedsordningen til Stiklestad – Sagaen om Olav den hellige.

Stiklestad – Sagaen om Olav Den Hellige er den storslåtte fortellingen om Norges evige konge. Historien fortelles av Olavs hustru Astrid til deres sønn Magnus etter Olavs død på Stiklestad. På denne måten vil  mennesket bak myten levendegjøres. Astrids fortelling til Magnus er en sterk historie fra en mor til sin sønn, preget av maktkamp, offervilje og brennende kjærlighet.