Norsk filminstitutt

Tre kortfilmer har fått produksjonstilskudd fra NFI.

sand-ny
Sand regisseres av Irasj Asanti

I 2019 tildeler NFI totalt 19,6 millioner kroner til norsk kortfilm, fordelt på kosnulentvurdering og Nye veier-prosjekter. Forrige uke fikk åtte kortfilmer tilskudd etter konsulentvurdering, mens et prosjekt fikk tilskudd til produksjon gjennom Nye veier. I tillegg får disse tre prosjektenn tilskudd i denne runden:

Regissør Irasj Asanti og Them Girls AS får 1,1 million er kroner til kortfilmen Sand - en fortelling basert på regissørens egen barndom og reise fra Iran til Norge.

Regissør Eirik Tveiten og Cylinder Production AS får 540.000 kroner i tilskudd til Nattrikken, En kvinnelig passasjer ender ufrivillig bak spakene på en trikk. Motvillig innser hun at det også medfører et samfunnsansvar.

Regissør og kunstner Vibeke Tandberg og Graham Film AS får 150.000 kroner i tilskudd til Old Man Dancing, en dansefilm med en av verdens beste ballerinaer – forkledd som gammel mann.

- Det er få land som satser like mye på kortfilm som Norge, og jeg håper at vi etter hvert kan få bedre visningsmuligheter for denne måten å fortelle livet på.
Det sier Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen, filmkonsulent for kortfilm i NFI.

Les også: Tilskudd til ni nye kortfilmer

natt trikken
Eirik Tveitens Natt trikken

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo@nfi.no