Norsk filminstitutt

TRY Apt Games vant NM i Gameplay 2019. Samtidig ble vinnerne av Spillprisen 2018 delt ut, der Iconoclasts ble Årets spill 2018. Les alle vinnerne her:

vinner nm gameplay
TRY Apt Games vant NM i Gameplay

I dag sto Filmens hus, foajeen og kinosalen Tancred i spillets tegn, da 15 spillmakere/deltakere jobbet på spreng for å ferdigutvikle et fersk arkadespill - som var årets oppgave. 

NM i Gameplay

Lørdag 5. januar 2019 arrangererte nemlig Norsk filminstitutt uoffisielt NM i Gameplay - for niende gang! Arrangementet var åpent for publikum, som kunne komme og teste prototypene i løpet av dagen.

Vinneren får et  utviklingstilskudd på 100.000 kroner til vinnerprosjektet eller et annet prosjekt. I tillegg blir spillet å finne på en arkademaskin og åpent for spillere på utestedet Tilt i Oslo.

Konkurransen går ut på at de påmeldte teamene skal lage en spillbar prototype hvor gameplay skal forholde seg til årets tema, som er arkadespill - på tre og en halv dag. Spillene ble presentert for jury og publikum på Filmens hus.

Juryen vurderer orginalitet og gameplayets relevans til tema.

De fire beste prosjektene gikk videre til finalen, og vinneren ble kåret av publikum og jury, og utropt under utdelingen av Spillprisen samme kveld.

Årets fire finalister var selskapene 4Bit Games, JETFACE, Incons.picuous Creations og Try Apt Games.

Og vinneren - stemt fram av publikum sammen med juryens stemmer ble: TRY Apt Games for det helt ferske spillet Terror Squid - laget på under fire dager

terror squid

Norsk finalist til Nordic Game Discovery Contest

Samtidig ble en norsk deltaker til Nordic Game Discovery Contest 2019 stemt fram under arrangementet på Filmens hus, og det ble Perfectly Paranormals spill Helheim Hassle. Her er finalistene stemt fram på spillarrangementer over hele Europa - og i Sør-Afrika. Finalen går av stabelen under Nordic Game i Malmø 22.-24. mai. Prisen går til et spill man har tro på kan gjøre det godt interrnasjonalt.

hellheim 2

Spillprisen 2018

I tillegg ble Spillprisen 2018, et samarbeid mellom Virke Produsentforeningen, Spillmakerlauget og NFI, delt ut på et fullsatt Filmens hus, etter et sterkt norsk spillår. Disse vant:

ICONOCLASTS
Iconoclasts ble årets spill

Beste spilldesign:

Iconoclasts

Bifrost Entertainment

Beste teknologi:

Conan Exiles

Funcom

Beste lyd:

Pode

Henchman & Goon

Beste visuelle uttrykk:

Pode

Henchman & Goon

Årets spill:

Iconoclasts

Bifrost Entertainment

Årets spill, liten skjerm:

My Child: Lebensborn

Teknopilot/Sarepta Games

Beste moro for alle:

Pode

Henchman & Goon

Pode.png
Pode

Vi gratulerer alle kveldens vinnere, og gleder oss til et nytt spillår!

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder dataspill
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no