Norsk filminstitutt

Dokumentarfilmen Selvportrett, regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin, er plukket ut til å kjempe om å bli nominert til European Film Awards i klassen for beste dokumentarfilm

selvportrettet.jpg

I dag ble det offentliggjort en liste over 13 dokumentarfilmer fra 14 land som er plukket ut som grunnlag for hvilke fem filmer som til slutt skal bli nominert til å motta European Film Award for beste europeiske dokumentar. European Awards regnes som europas svar på Oscar-prisene.

Nå skal European Film Academys 3800 medlemmer, hvorav mange er norske, se disse 13 dokumentarfilmene og stemme frem de fem filmene som endelig blir nominert til European Documentay 2020.  

Selve prisene deles ut under European Film Awards-seremonien i Reykjavik den 12. desember.

Om Selvportrett

Selvportrett følger kunstfotograf Lene Marie Fossens liv med anoreksi fram til like før hun døde i 2019. Filmen fikk Amanda-prisen for beste dokumentar tidligere i august. Filmen er produsert av Margreth Olin for Speranza film og har fått utviklings- og produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.Den kan ses på NRK.no her.

Norge er støttemedlem

Norge ble i juni et støttemedlem i European Film Academy. Den gang uttalte Norsk filminsittutt-direktør Kjersti Mo:

-Kunstnerisk frihet og ytringsfrihet er viktige verdier for oss. Det er derfor naturlig at Norge gjennom Norsk filminstitutt støtter det viktige arbeidet EFA gjør.  Som støttemedlem for EFA blir vi en mer integrert del av den europeiske «filmfamilien» - det vil også styrke norsk film og norsk filmbransje.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no