Norsk filminstitutt

Komponist og lyddesigner Simon Poole i norske Red Thread Games har vunnet Ivor Novello-prisen Best Original Video Game Score for lydbildet i Draugen.

Draugen_2

- Jeg kan ikke få sagt hvor glad og beæret jeg er over å vinne en Ivor Novello pris. The Ivors Academy  er noe jeg har kjent til siden jeg var en liten gutt, men ikke et løyeblikk har jeg trodd at mitt navn skulle bli assosiert med det. Jeg er fortsatt i sjokk, sier Poole.
Prisen ble delt ut i går, og er en svært rennomert pris internasjonalt, som siden 1956 har premiert originalskrevet musikk over et bredt spekter;  album, tv, serier og altså spill.

Simon Poole er bosatt på Hønefoss, og jobber for norske Red Thread Games. Han har komponert originalmusikken og lydbildet til Draugen, og forteller at hele familien har vært involvert i arbeidet.

Om komponisten

- Begge foreldreldrene mine spilte i BBCs symfoniorkester på 70-tallet, og er med på musikken i Draugen. Det er også min kone Ingvild, som er en av sangerne vi hører gjennom hele spillet, sier Poole.
Simon Poole er opprinnelig fra Storbritannia, og utdannet ved Liverpool Institute for Performing Arts. Han startet sin musikk-karriere som trompetist, og har siden jobbet med musikk for spill i Funcom og nå Red Thread Games, og har samtidig skrevet musikk for artister som Margaret Berger. Han laget også musikken til spill-trilogien Drømmefall.

Om spillet

Draugen ble lansert i fjor vår, og har fått strålende kritikker og vakt oppmerksomhet både ute og hjemme. Ragnar Tørnquist, en av nestorene i norsk spillbransje, har laget historien, en såkalt fjord noir, som foregår i ei norsk fjordbygd på 1920-tallet. Spillet har vunnet en rekke andre priser.

Draugen er en psykologisk thriller satt til 1920-tallets Nordvestland, hvor historien oppleves gjennom øynene på en amerikaner som leter etter sin forsvunne søster. Utforsk en forlatt vestlandsbygd i lag med en enigmatisk følgesvenn, i et førstepersonspill som vektlegger dialog, stemning og historiefortelling.