Norsk filminstitutt

Vi ønsker forslag til talentfulle, norske skuespillere som kan bli Shooting Star i Berlin 2021. Nytt i år er at den øvre aldersgrensen er hevet til 45 år. Send oss ditt forslag innen 30. oktober

Shooting stars 2018 red carpet.jpg
Shooting Stars 2018, da Eili Harboe var norsk representant

Ti talentfulle europeiske skuespillere blir hvert år presentert og promotert som talentfulle «Shooting Stars» under filmfestivalen i Berlin. Hvert av de 34 medlemslandene i European Film Promotion (EFP) kan innstille en nasjonal kandidat, før en internasjonal jury gjør utvelgelsen av de ti skuespillerne i desember.

Tidligere norske Shooting stars har blant annet vært Ine Marie Wilmann, Eili Harboe, Aksel Hennie, Kristoffer Joner, Jakob Oftebro, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim og Nicolai Cleve Broch. I Norge er det Norsk filminstitutt som er medlem av EFP og innstiller den norske kandidaten. Skuespilleragenter, castingagenter og andre fra den norske filmbransjen er velkomne til å sende forslag på egnede skuespillere til Norsk filminstitutt.

Forslag og eventuelt presentasjonsmateriale sendes til Norsk filminstitutt ved Jakob Berg på jakob.berg@nfi.no, innen 30. oktober kl. 12.00. Merk eposten Shooting star.

 

Kriterier for å bli Shooting star

Skuespilleren skal:

  • Ha etablert en suksessfull profesjonell karriere i hjemlandet og ha potensiale til å jobbe internasjonalt.
  • Snakke bra engelsk – og være forberedt på å snakke med internasjonal presse.
  • Ikke være eldre enn 45 år og ikke yngre enn 16 år.
  • Ha spilt hovedrolle i en spillefilm eller i en høybudsjetts dramaserie. Denne filmen skal ha hatt sin verdenspremiere på en filmfestival eller ha hatt sin nasjonale premiere fra mars 2020 og utover. Det kan også være en film som får premiere i løpet av 2020 eller 2021. 
  • Være innstilt på å samarbeide med Europan Film Promotion om pressearbeid, foto events med sponsorer og lignende
  • Kunne være fysisk til stede i Berlin i perioden 11.-17. februar 2021 og virtuelt tilgjengelig i forkant og etterkant av festivalen for promo-arbeid
  • Shooting Stars arrangeres av European Film Promotion som har kontor i Hamburg.       

Den kandidaten som blir nominert av Norsk filminstitutt til å være norsk kandidat til Shooting Stars må være klar til på kort varsel å fremskaffe digitalt portrett og helfigur bilde, samt kort biografi, filmografi og lenke til strømmeversjon av showreel i tillegg til å signere på et såkalt "letter of commitment" der det bekreftes at kandidaten er villig til å bidra til pressearbeid, kampanjer i sosiale medier, promo-opptredener, foto-seanser med sponsorer osv.