Norsk filminstitutt

Et knippe fine kortfilmer har fått produksjonstilskudd fra NFI, deriblant flere animasjonsfilmer og den første norske filmen om og med rom, på språket romanes.

Unbearable_still1
Unbearable

NFI har i oktober tildelt produksjonstilskudd til ni nye kortfilmer. I denne runden var det hele 56 søknader.

- Det lages mye god kortfilm i Norge, og denne runden var det svært mange søkere, noe som gjør konkurransen ekstra stor. Det var stor geografisk spredning blant prosjektene, og også flere nye og spennende regissører. For første gang skal det i Norge lages en film om rom på romanes. Farzad Samsami står bak det spennende prosjektet. Det er også flere fine animasjonsfilmer som får tilskudd denne runden, sier kortfilmkonsulent i NFI, Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.  
 
Disse får tilskudd:

Regissør Margrethe Danielsen og Mikrofilm AS får 350.000 kroner i tilskudd til Unbearable, en animert kortfilm om en ensom liten bjørn. Prosjektet er en samproduksjon med franske JPL Films.

Regissør Margareta Orkan og Unfrozen AS får 350.000 kroner i tilskudd til Synthbabe, som handler om et søsterforhold som påvirkes av usunne skjønnhetsidealer.

Regissør og produsent Farzad Samsami i Gorillafilm får 300.000 kroner i tilskudd til Chachimo, som handler om den 16-årige norsk-romske Lavina som må ta et oppgjør med sin egen far når bestemoren dør.

Regissør Elin Terese Osjord og hennes produksjonsselskap elinosjord får 200.000 kroner til InnerW&P, (IndreKrig&Fred) en dansefilm om å erkjenne og kjenne sin egen indre verden.

Regissør Helge Kallevik og Vestsyn AS får 80.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Alene mot fallet, som handler om enn mann som preges av farens bortgang samtidig som han forsøker å slå gjennom som pianist.

Regissør Mikal Hovland og Rollo Tomasi AS får 870.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Dear Subisiso, som handler om en eldre kvinne som mot slutten av livet bestemmer seg for å oppsøke sitt fadderbarn i Afrika.

Regissør Ilze Burkovska Jacobsen og Bivrost Film og TV AS får 175.000 kroner til kortfilmen Ikke følg meg, en samproduksjon med Latviske Ego Media. Filmet handler om kjærligheten mellom et barnebarn og en mormor. 

Regissør Halvard Harboe og hans eget produksjonsselskap får 160.000 kroner i tilskudd til animasjonsfilmen Isbjørn, som handler om en isbjørn med dyp depresjon.

Regissør Ida Hansen Eldøen og Tagline AS får 500.000 kroner i tilskudd til Hvem er Katharina – en animasjonsfilm om utfordringen med å finne ut at man er lesbisk når alle referansene dine er stereotype framstillinger.

HvemErKatharina2
Hvem er Katharina

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo@nfi.no