Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt (NFI) har vedtatt innkjøp av 39 nye filmer til bibliotekkundenes strømmetjeneste Filmbib, og ni nye spill til bruk på biblioteket. Innkjøpene har en samlet verdi på over tre millioner kroner.

embracelet (2).png
Embracelet er et eventyrspill fylt med magi, vennskap, gåter og kjærlighet. Et varmt og dramatisk møte med folk, natur og et lite samfunn med usikker framtid i Nord-Norge.

Formålet med NFIs innkjøpsordninger er å gjøre mangfoldet av norskproduserte dokumentar- og kortfilmer og spill mer tilgjengelig for publikum. 39 filmer og ni spill er kjøpt inn i denne omgangen. Både filmer og spill blir vurdert av fagutvalg med spesialkompetanse innen film, spill og formidling.

Vi er mektig imponert over mangfold, bredde i tematikk og sjanger, og ikke minst den høye kunstneriske kvaliteten på denne rundens spill, sier Per Eide leder i spillutvalget. Det er med stor glede vi ser at norsk spillutvikling nærmer seg den kvalitetsmessige høyden som land det er naturlig å sammenligne oss med har.

Spillene er kunstnerisk ambisiøse og gjennomtenkte med mangfold i tematikk og spillmekanikk. Blant spillene som kjøpes inn er Embracelet, et eventyr fylt med magi, vennskap, gåter og kjærlighet - som allerede har fått mye internasjonal oppmerksomhet. For barna vil Elleville Elfrid Racer og Kaptein Sabeltann og den magiske diamanten gi stor spillglede i bibliotekene.

Talentfulle filmskapere bak spennende filmer

Utvalget av nye filmer som skal tilbys gratis gjennom bibliotekenes strømmetjeneste Filmbib, består av bidrag fra filmkunstnere i alle aldre fra hele landet, og holder høy kvalitet.

Filmbib har etter hvert blitt et viktig visningssted for dokumentarer og kortfilm som på grunn av sitt format ofte faller utenom i andre visningsplattformer, sier filmutvalgets leder Kajsa Næss. Vi oppfordrer derfor alle landets bibliotekarer til å være med på å informere om tilbudet slik at flere får tilgang til disse filmene og kan bli kjent med mangfoldet av norsk filmkunst.

Blant filmene som er valgt ut i denne runden finnes verk av noen av landets største regissørtalenter. Hisham Zaman, som står bak prisvinnende filmer som Bawke, Før snøen faller og Brev til kongen, blir nå kjøpt inn med to kortfilmer, Hedda og The Boy in the Picture. Yenni Lee, som er i produksjon med sin første spillefilm, Eksplosjoner i hjertet, står bak kortfilmen Bjørnedyr. Ellers er filmer som NAK-ED av Jan Dalchow og Guro Saniola Bjerks Våre håpefulle verdt å merke seg. Det er totalt 19 nye dokumentarfilmer og 20 kortfilmer som blir lagt til Filmbib-samlingen på nyåret.

Alle med nasjonalt lånekort på biblioteket får gratis tilgang til over 500 kort- og dokumentarfilmer i Filmbib.

Her er oversikt over alle spill og filmer som NFI kjøper inn i denne runden.