Norsk filminstitutt

Fire prosjekter har fått tilskudd til utvikling gjennom NFIs Nye veier-ordning: to kortfilmer og to korte dokumentarer. I tillegg har to Nye veier-dokumentarer fått produksjonstilskudd. 

nytt menneske
Nytt menneske

- I denne runden med Nye veier går tildelingene til fire nye og lovende talenter. Henrik Dyb Zwart debuterer med sin første kortfilm, Sofia Haugan lager sin første hybridfilm etter langfilmdebuten Røverdatter, Signe Rosenlund-Hauglid lager sin første dokumentar i samarbeid med Stray Dog Production og Lars Erlend Tubaas Øymo lager sin andre dokumentarfilm som regissør etter debuten Jeg vil bo i mitt navn. Disse er alle fire talenter som blir spennende å følge videre i Nye veier og i sine karrierer, sier talentrådgiver Hanne Myren i NFI. 

Det var totalt 12 søknader i denne runden, seks kortdokumentarer, fem kortfilmer og en hybridfilm.

Disse prosjektene får tilskudd til utvikling:
Regissør Sofia Haugan og Barbosa Film AS får 760.950 kroner i utviklingstilskudd til kortfilmen Nytt menneske, som handler om regissørens ønske om å bli gravid i en verden av tragedier.

Regissør Henrik Dyb Zwart og Bacon OSL får 280.994 kroner i tilskudd til Alt på en gang, en kortfilm om en uorganisert butikkraner som plutselig møter den store kjærligheten. 

Regissør Signe Rosenlund-Hauglid og Stray Dog Productions AS får 520.000 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Gråsonen, som handler om de som utfører og de som blir utsatt for seksuelle overgrep på fest.

Regissør Lars Erlend Tubaas Øymo og Indie Film AS får 520.000 kroner i tilskudd til Ex Nihilo, en kortdokumentar om den norske samtidskunstneren Olav Christopher Jenssen.

Disse Nye veier-prosjektene får produksjonstilskudd:
Regissør Teresia Fant og Stray Dog Productions AS får 913.113 kroner I produksjonstilskudd til kortdokumentaren Fortellinger fra dusjen, som undersøker hvordan det er for ungdom å være nakne sammen i felles dusj og skolegarderober.
 
Regissør Alexander Turpin og Mer Film AS får 1.082.700 kroner i produksjonstilskudd til Nye veier-prosjektet Dette er paradis, en kortfilm om en gruppe barn som rømmer hjemmefra og erklærer krig mot foreldrene sine.

Dette er Nye veier:
Nye veier er en del av NFIs talentsatsing, og skal inspirere talenter til nytenkning og kunstnerisk vågemot. I beslutningen om tilskudd til utvikling gjennom Nye veier gis samtidig et intensjonsbrev om tilskudd til produksjon for dokumentar- og spillefilmene, samt intensjonsbrev om videre utvikling for dramaseriene.

Gjennom to årlige samlinger og vinter- og sommerfest, der ferdige filmer vises, tilrettelegger Nye veier også for at filmskaperne i ordningen kan diskutere og utvikle sine prosjekter i et faglig fellesskap.

Det gis tilskudd til utvikling gjennom Nye veier to ganger i året, til kortfilm og korte dokumentarer om våren, og langfilm; dokumentar, spillefilm og dramaserier om høsten.

Ex Nihilo
Ex Nihilo