Norsk filminstitutt

I kveld ble det delt ut en rekke priser til norske spill under Kavalkaden på Filmens hus i Oslo: Spillprisen 2019, NM i Gameplay og den norske deltakeren til Nordic Game Discovery Contest.

draugen2
Draugen ble Årets spill 2019

Kavalkaden er det nye navnet på årets store festdag for norsk spillbransje, som arrangeres av Norsk filminstitutt, Virke Produsentforeningen, Nordic Game og Spillmakerlauget. 

- For en kveld! 2019 har vært et svært godt år for norsk spillbransje, med flere nye lanseringer, stor oppmerksomhet og mye moro. Samtidig ser vi at det er mange nye, spennende norske spill under utvikling, så dette lover godt for framtida, sier Kaja Hench Dyrlie, spillansvarlig og seksjonsleder i NFI.

I kveld ble det altså delt ut en rekke priser på scenen i Filmens hus i Olso: Spillprisen i sju kategorier, vinneren av NM i Gameplay og den norske deltakeren i Norrdic Game Development Contest (NGDC).

SPILLPRISEN 2019

Årets spill:
Draugen fra Red Thread Games.
Juryens begrunnelse: Red Thread har gitt oss et vakkert og mystisk spill som, til tross for at det er litt kort, har mye å tilby. Et spill som får en til å reflektere over det i lang tid etter en har sett rulleteksten.
 
Årets spill - liten skjerm         
Mosaic fra Krillbite Studios AS.
Juryens begrunnelse: Her har vi altså et mobilspill - med et eget mobilspill - som tar et kritisk blikk på betydningen mobiltelefoner har i livene våre. Meta, vakkert og mektig!
 
Beste moro for alle:
Skate City fra Agens AS.
Juryens begrunnelse: Spillet mestrer å by på både utfordrende og mer avslappende triksemoro. Enten man fullfører utfordringer, eller leker seg rundt i de vakre byene i Endless-modusen, er dette et spill som kan treffe alle.

Beste lyd:
Draugen fra Red Thread Games.   
Juryens begrunnelse: Hva kan man si? Dette er bare helt nydelig. Musikken lykkes i å sette stemningen allerede fra hovedmenyen, og den stemningen blir ved deg gjennom hele spillet.  I tillegg til at musikken er utrolig vakker, er lyddesignet også utmerket, fra lyden av fottrinn på tregulv til gamle kassaapparater og frittgående geiter.
 
Beste spilldesign:
Degrees of Separation fra Moondrop.
Juryens begrunnelse: Et sjarmerende og kompetent spill med vakker grafikk og en fin historie, og som utmerker seg med enkle kontroller og ypperlig brettdesign.
 
Beste teknologi:
Moons of Madness fra Rock Pocket Games AS og Funcom.
Juryuens begrunnelse: Et polert spill med fin grafikk og ytelse. Lyd, bilde, kontrollere og visuelle effekter holder skyhøy kvalitet, og sørger for en stødig flyt gjennom hele opplevelsen.

Beste visuelle uttrykk:
Mosaic fra Krillbite Studio AS.
Juryens begrunnelse: Stemningsfullt, med et tydelig budskap og et originalt, kunstnerisk uttrykk. Den enkle, men effektive, stilen understreker monotonien, og hvor sporadisk bruk av lyse varme farger skaper en vakre kontraster til det dype mørket.
 
NM I GAMEPLAY

Norgesmesterskapet i Gameplay arrangeres av NFI, og ble i dag  avholdt for tiende gang.

Og vinneren er: Yu He i Inconspicuous AS med spillet Worm Jazz.

Konkurransen går ut på at de påmeldte teamene skal lage en spillbar prototype til et spill, der som skal forholde seg til årets tema: Ekstraliv.

Årets tema ble annonsert 1 januar kl 10.00, det betyr at spillselskapene har hatt 10 dager å jobbe fram en prototype på. Alle spillene ble presentert og demonstrert under Kavalkaden på Filmens hus lørdag 11. januar, der publikum stemte på sin favoritt, og publikums stemmer teller 50 prosent, juryens stemmer 50 prosent.

Juryen har vurderet originalitet og gameplayets relevans til tema.

Det var i år 23 selskaper som deltok, og vinneren får et utviklingstilskudd på 100.000 kroner.

NORDIC GAME DISCOVERY CONTEST

Under Kavalkaden ble også Norges representant til pitche-konkurransen Nordic Game Discovery Contest kåret:

Vinner: Snow fra Loeding AS - et storydrevet, tredjepersons eventyrspill som utspiller seg i et vinterlandskap i en liten norsk by på 2050-tallet. Spillet har mottatt 500.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Tre finalister fikk presentere sitt spill på scenen, og ble deretter intervjuet av en jury på tre.
Snow går nå videre i NGDC, og skal pitche mot og konkurrere med spill fra mange land, og den endelige vinneren kåres under Nordic Game i Malmö i slutten av mai.

 

snow-spill
Snow

 

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder spill og MEDIA Desk
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no