To spillefilmer, tre Nye veier-prosjekter og fire dokumentarfilmer har fått totalt 15,8 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI.

Den siste norske cowboy foto Fredrik Kalstveit
Den siste norske cowboy. Foto: Fredrik Kalstveit

Spennvidden er stor i prosjektene som har fått produksjonstilskudd fra NFI - fra en dokumentarfilm om en gammel norskamerikaner i Montana til en spillefilm om to småjenter i vestlandsnatur, og en dokumentar om livet på Norway Cup til en skildring av én dag i tre menns liv. Totalt ni filmer har fått produksjonstilskudd etter konsulentvurdering i denne omgangen:

Disse filmene får tilskudd:

Spillefilmer 

Regissørene Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen og Chezville AS får 1.500.000 kroner i tilskudd til Tottori – Sommeren vi var alene. Filmen er en originalskrevet barnefilm om to søstre som er på fjelltur med pappa, men som må dra alene ut i villmarken etter hjelp da han ramler ned i en fjellsprekk.

Regissør Guro Bruusgard og Alternativet Produksjon AS får 2.990.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Han – som gjennom to menn og en gutt, en dag i Oslo, diskuterer mannsrollen i Norge dag.

Dokumentarfilmer

Regissør Line Hatland og Medieoperatørene AS får 1.050.000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Bortebane - en adrenalinfylt, morsom og rørende fortelling om vennskap, fotball og ukjente eventyr under Norway Cup. Den har kinopremiere i vår.

Regissør Frode Fimland og FIMFilm AS får 1.000.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Den siste norske cowboy, som handler om en 92 år gammel norskamerikaner som driver en enorm ranch i Montana.

Regissør Tonje Hessen Schei og UpNorth Film AS får 1.900.000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Hallellujah – en internasjonal featuredokumentar om kristensionisme.

Regissør Mari Bakke Riise og Speranza AS får 850.000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Hans + Liv. Etter over 60 års ekteskap må Hans (93) finne en ny mening med livet da han blir enkemann.

Nye veier-filmer

Regissør Jakob Rørvik og Maipo Film AS får 5.860.000 kroner i tilskudd til spillefilmen Thomas i superposisjon – om en kvantefysiker som tror han er i ferd med å knekke universets kode, men som først må løse koden på hjemmebane.

Regissør Merethe Offerdal Tveit og Stray Dog Productions AS får 848.431 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Kunsten å lage gull av gråstein – en film om et upopulært kunstverk og verdien av kunst.

Regissør Mirko Stopar og Fenris AS får 900.000 kroner i tilskudd til dokumentaren Havfruen om bord, som handler om Norah Langes ferd på et lasteskip fra Buenos Aires til Oslo – sammen med 30 sjømenn.

Alle tre prosjektene har vært utviklet og mottatt tilskudd gjennom NFIs Nye veier-ordning. Nye veier er en del av NFIs talentsatsing, og skal inspirere manifesterte talenter til nytenkning og kunstnerisk vågemot.

I beslutningen om tilskudd til utvikling gjennom Nye veier gis samtidig et intensjonsbrev om tilskudd til produksjon for dokumentar- og spillefilmene som er med i ordningen.

havfruen 2
Norah Lange i Havfruen om bord