Norsk filminstitutt

Elleve norske spill - seks helt nye - får totalt 11,3 millioner kroner i tilskudd fra NFI.

Girl Genius fra Rain Games AS

I denne søknadsrunden kom det inn 28 søknader om utviklingstilskudd. 15 prosjekter ble pitchet for et panel bestående av representanter fra NFI og spillbransjen, og elleve prosjekter får tilskudd.
 

Denne rundens tildelinger favner bredt, både når det kommer til geografi, målgrupper, størrelse og tematikk, og er en flott representasjon av hva norsk spillbransje har å by på. Samtidig er det gøy å se at to nye selskaper får tilskudd til å utvikle sine første spill. Dette er helt i tråd med regjeringens nye spillstrategi, der en av visjonene er å få frem skaperkraften i norsk spillbransje for å tilby et  variert utvalg av norske kvalitetsspill, sier spillansvarlig Kaja Hench Dyrlie i NFI.

 

Disse prosjektene får tilskudd for første gang:

Surt AS får 200.000 kroner til Sir Sprout, et sjarmerende action-rytmespill hvor Vegetable Kingdom blir angrepet av fæle søtsaker, og løkridderen Sir Sprout må bekjempe godteri-invasjonen. Dette er selskapets første spill.

Rain AS får 300.000 kroner i tilskudd til eventyrspillet Girl Genius: Eventyr i slottet Heterodyne, som er basert på den amerikanske steampunk-tegneserien Girl Genius.

Ravn Studio AS får 1.200.000 kroner i tilskudd til Skamløs, et mobilspill for ungdom hvor man skal reflektere rundt temaer som relasjoner, kropp og seksualitet.

Misc Games AS får 3.000.000 kroner i tilskudd til Ships at Sea, et simulatorspill som tar for seg fiske, frakt og fergetransport i og rundt Lofoten

D-Pad Studio AS får 400.000 kroner i tilskudd til det helt nye spillet Project Ratrace, der den norske artisten og musikkprodusenten Savant lager soundtracket.

Games People Play AS får 500.000 kroner i tilskudd til En morder i hytten, et flerspillerspill som handler om en gruppe overlevende fra en bussulykke i den norske fjellheimen i 1951, hvor en av spillerne er en morder. Spillet er selskapets første.
 
Disse har fått tilskudd tidligere:

Snowcastle Games AS får 2.000.000 kroner i tilskudd til Blåsbortøya, et nytt spill for barn i samme univers som deres tidligere spill Earthlock, der en gruppe barn driver i land på en tilsynelatende ubebodd øy.

Loeding AS får 800.000 kroner i tilskudd til Last Days of Snow, et eventyrspill som foregår i ei snødekt norsk bygd i år 2050.
 
Rain AS får 2.000.000 kroner i tilskudd til Teslagrad 2, oppfølgeren til suksessen Teslagrad, der settingen er inspirert av gamle nordiske fortellinger.
 
Skinny Bandit AS får 600.000 kroner til Veien hjem, et plattformspill for barn der vi følger mauren Mari på vei hjem til maurtua si.
 
Breach AS får 300.000 kroner i tilskudd til Spuds, et VR-spill som kombinerer elementer fra klassiske spill som Lemmings og Pipe Mania.

En morder i hytten
En morder i hytten fra Games People Play