Norsk filminstitutt

Den erfarne animatøren Astrid Alma Aakra har fått tilskudd til den animerte dokumentaren Kven si dotter er du? Den skildrer regissørens oppvekst sammen med sin mor. I tillegg gis midler til samproduksjonen Nelly&Nadine, som skildrer en utrolig kjærlighetshistorie mellom to kvinner som forelsker seg julaften 1944, i Ravensbrück konsentrasjonsleir.

Kven si dotter er du

Astrid Alma Aakra har lang erfaring som animatør og regissør og har blant annet jobbet med Kutoppen, Elias og Blekkulf i tillegg til å være animasjonsregissør på den Oscar-vinnende filmen Den danske dikteren. Men nå har hun gått inn i sitt eget liv og lager en kort, animert dokumentarfilm om forholdet til sin mor gjennom oppveksten og opp mot morens død. Filmen blir et personlig oppgjør med regissøren selv, hennes mor og omgivelsene som formet. Som produsent har Aakra fått med seg Turid Rogne. Dette blir deres første film sammen. Filmen mottar 1.800.000 kr i tilskudd fra Norsk filminstitutt.

Les mer her om filmen her

 

NellyNadineLeadStill

Den svensk-norske samproduserte dokumentarfilmen Nelly&Nadine mottar 250.000 kr fra Norsk filminstitutt. Det er en dokumentarfilm som skildrer en utrolig kjærlighetshistorie mellom to kvinner som forelsker seg julaften 1944, i Ravensbrück konsentrasjonsleir. Deres livslange forhold ble holdt hemmelig, til og med for deres nærmeste familie. I filmen følger vi Nellys barnebarn Sylvie i det hun dykker ned i Nelly og Nadines dagbøker, foto og kjærlighetsbrev skrevet under årene i konsentrasjonsleir.

Filmen er en samproduksjon mellom norske UpNorth Film ved produsent Ingrid Galadriel Aune Falch og svenske Auto Images ved produsent Ove Rishøj Jenssen, samt regissør og manusforfatter Magnus Gertten. Denne svenske duoen har tidligere laget markante dokumentarfilmer som Becoming Zlatan (2016) og Tusen Bitar (2014).

Les mer om filmen her

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no