Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har tildelt totalt 4,3 millioner kroner i produksjonstilskudd til sju dokumentarfilmer og én dokumentarserie.

Nordlands Jeanne d'Arc1
Nordlands Jeanne d'Arc

 

- Det skjer veldig mye spennende i norsk dokumentarfilm i disse dager, og norske dokumentarer fortsetter å gjøre seg bemerket på festivaler, nå også online, over hele verden. I disse dager ser vi hvor viktig det er å fortelle historier som sier noe om samfunnet vi lever i, og flere av dokumentarene som nå får produksjonstilskudd tar opp viktige samfunnsspørsmål, både på hjemmebane og internasjonalt. Spesielt gledelig er det å se at det er flere regissørdebutanter som får tilskudd i denne runden, og også flere stemmer med flerkulturell bakgrunn. Dette bidrar til å gjøre norsk film enda rikere, sier Lars Løge, avdelingsdirektør i NFI. 

Disse får tilskudd:


Regissør Fredrik Horn Akselsen og Nordicstories Nord AS får 600.000 kroner i tilskudd til Nordlands Jeanne d’Arc, den ukjente historien om Norges høyest dekorerte kvinne etter 2. verdenskrig.

Relation04 Media As ved produsent Karl Emil Rikardsen har fått 250.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarserien Borderline, en europeisk samproduksjon bestående av seks episoder fra hvert sitt grenseområde i Europa – blant annet der Norge deler grense med Sverige i Troms.

Regissør Frida Eggum Michaelsen og Rebel Unit AS får 300.000 kroner i tilskudd til Også et liv, som handler om Helge som levde alle sine 60 år i samme leilighet utenfor Bergen.

Regissør Nefise Lorentzen og Integral Film og litteratur AS får 380.000 kroner i tilskudd til The First Supper, som handler om den kvinnelige imamen Seyran Ates i Berlin.

Regissør Mirko Stopar og Fenris Film AS får 800.000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen En djevel med harpun, som handler om det norske hvalfangsteventyret og Norges største og mest omstridte hvalskytter. 

Regissør Ibrahim Mursal og Skagerak Film AS får 400.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Kunsten å være syndig, som handler om den homofile kunstneren Ahmed Umar som reiser tilbake til hjemlandet Sudan, i håp om å bli gjenforent med familien.

 Regissør Per Maning og Integral Film og litteratur AS får 400.000 kroner i tilskudd til Det siste pinnsvinet i Oslo – et filmportrett av forfatteren Thorvald Steen.

Regissør Ane Helga Lykka og Motlys AS får 1.150.000 kroner i tilskudd til dokumentarfilmen Elgskogen, som handler om elgjakt – og tilhørighet.
 

Elgskogen22
Elgskogen