NFI har denne uka tildelt totalt tre millioner kroner i produksjonstilskudd til ni nye kortfilmer.

Anja Breien
Anja Breien skal lage kortfilmen Mimreslalåm. Foto: Privat

- Vi i NFI er opptatt av å holde hjulene i gang, og vil gjøre vårt for å bistå filmbransjen i disse vanskelige tider, sier NFI-direktør Kjersti Mo.

- Behovet for gode historier i korte formater er stort. Det lages mye god kortfilm i Norge som blir vist på stadig flere plattformer, som for eksempel Filmbib, sier Mo.

Stor variasjon

I denne tilskuddsrunden var det totalt 43 søkere, og ni nye kortfilmer får tilskudd til produksjon.

- Variasjonen i denne runden er stor, fra Knut Åsdam’s kunstfilm Oslo 2, til Ingrid Stenersens humoristiske Bunad. Jeg har stor tro på prosjektene, og er ikke minst glad for at Anja Breien er på banen igjen med sitt essayistiske selvportrett Mimreslalåm. Her filosoferer hun over eget liv med slalåmbakken som løype,    
sier kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen i NFI.

Disse kortfilmene får tilskudd: 

Regissør Ingrid Stenersen og Uro Film As får 500.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Bunad – som handler om en mor, en datter og en bunad.

Regissør Thea Hvistendahl og Drama Einar AS får 80.000 kroner i tilskudd til Cramps, historien om en ung jente som opplever ensomhet, smerte og forvirring etter å ha gått igjennom et større traume.

Regissør Tommy Næss og Filmselskapet AS får 550.000 kroner i produksjonstilskudd til Hold meg, som handler om en mors kamp for sin bipolare datter.

Regissør Anja Breien og Tordenfilm AS får 550.000 kroner i produksjonstilskudd til Mimreslalåm, som er en selvbiografi med slalåm som en rød tråd.

Regissør Knut Åsdam og Knut Åsdam Studio får 200.000 kroner i produksjonstilskudd til Speech, (Oslo kapittel 2), som handler om personer som er avvikere i dagens samfunn gjennom forholdet til språk og uttrykk.

Regissør Paul Tunge og 4 ½ AS får 200.000 kroner i produksjonstilskudd til Plattform, som skal utforske modernistisk enebolig-arkitektur i Norge. Eneboligene vil strekke seg fra sent på femtitallet til tidlig nittitall.

Regissør Eivind Landsvik og Fastland AS får 450.000 kroner i produksjonstilskudd til Sofia, en sommer, som handler om en jente som opplever at bestevennen tar sitt eget liv.

Regissør Alexander Gudmestad og 73 Eyes Film Production AS får 735.000 kroner i produksjonstilskudd til Supurbia, et utopisk glansbilde av det moderne Norge og nordmenn.

Regissør Ina Lerner Grevstad og DUOFilm AS får 200.000 i produksjonstilskudd til Ungene, en historie om en gutt som blir forlatt hjemme med ansvaret for sine småsøsken. 
 

Ungene.ill
Ina Lerner Grevstads Ungene er en av kortfilmene som får tilskudd. Foto: Silje Bryn Knutsen

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon og innsikt
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no
 • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
  • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

  • Kortfilmkonsulent
  • Telefon: +47 958 44 632
  • E-post: larjac@nfi.no