Norsk filminstitutt

Tre kortfilmer, en dokumentar, en spillefilm og en dramaserie får tilskudd fra Norsk filminstitutt.

SVIKNY
Svik

Heldigvis utvikles og produseres det fortsatt norske filmer og serier tross koronakrisen, og NFI er opptatt av å bidra til å holde hjulene i gang i bransjen - og gjennom det sørge for at publikum får gode norske korte og lange filmer og serier -  også når verden vender tilbake til virkeligheten en gang i 2021.

Og i denne tilskuddsbunken er det mye å glede seg til: En fersk dramaserie med handling fra det internasjonale prostitusjonsmiljøet i Bergen, en dokumentar om adopsjon, en kortfilm fra Eirik Svensson og en animasjonsfilm om klimakrisen og Nora og pappa Noas Ark. Vi kan også glede oss til en ny spillefilm, Full dekning,  som er en adaptasjon av den italienske suksessfilmen Perfetti Sconosciuti - blant annet.

Disse får produksjonstilskudd:

Kortfilm:
Regissør og produsent Endre Lund Eriksen i Fabelfjord AS får 600.000 kroner i produksjonstilskudd til Noras Ark – en animert kortfilm. Når klimaendringene fører til flom, vil lille Nora redde alle insekter og småkryp i pappa Noas Ark.

Regissør Eirik Svensson og Chezville AS får 600.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Tyrannen, som er basert på en monolog av og med Kristin Jess Rodin i hovedrollen. Den handler om en kvinne som har oppnådd alt – unntatt den store kjærligheten.  

Regissør Henrik Dyb Zwart og Bacon OSL AS får 906.113 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Alt på en gang – en historie som utfordrer ideen om at et lite øyeblikk kan endre livet. For hva hvis alt skjer på en gang? Filmen er utviklet gjennom NFIs talentordning Nye veier.

Spillefilm:
Regissør Arild Andresen og Storm Films AS får 2.700.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Full dekning. Full Dekning er en komedie om hvite løgner, mørke hemmeligheter og oransje vin.

Dokumentar:
Regissør Emilie Beck og Indie Film AS får 800.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Veien hjem. Filmen forteller historien om Kine, som er adoptert fra Sri Lanka, og hennes etterforskning av sin egen adopsjonsprosess.

Dramaserie:
Serieskaper Ina Lerner Grevstad og Mer Film AS får 1.120.000 kroner i utviklingstilskudd til dramaserien Svik, som er en del av NFIs Nye veier. I serien følger vi rumenske Dana som jobber som prostituert i Bergen og blir informant for politiet. Hun blir fanget i et farlig dobbeltspill.

Noras Ark_23
Noras Ark

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo@nfi.no