Norsk filminstitutt

NFI har gitt produksjonstilskudd til to nye kortfilmer: Skuddene på Bergenhus og Amira - jenta som drømte i stedet.

Skuddene på Bergenhus
Skuddene på Bergenhus

Det er to samfunnsbevisste kortfilmer som nå får tilskudd til produksjon - på hver sin måte: Den ene handler om krigsoppgjøret etter andre verdenskrig, den andre om ei jente som får beskjed om at hun og familien skal deporteres ut av Norge.

Disse får tilskudd:

Skuddene på Bergenhus

Regissør Anders Teig og Pandora Film AS tildeles 1.100.000 kroner i produksjonstilskudd til Skuddene på Bergenhus – en historie satt til krigsoppgjøret i 1946.

Einar sitter fengslet på Bergenhus, dømt til døden for sine forbrytelser under krigen. Jakob (12) får jobben med å holde orden i cellegangen hvor Einar sitter. Politimesteren og fangevokterne holder strengt oppsyn med Jakob. Jakob er tilbakeholden og føler seg fanget av en far som stadig straffer ham. Han trenger en voksen som ser ham, og Einar trenger noen som bryr seg.

- Manuset er svært godt, dette kan rett og slett bli en vakker film, sier kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

Amira - jenta som drømte i stedet

Regissørene Annie M. Feld og David B. Berget med produksjonsselskap Adeo Entertainment AS får 350.000 kroner i produksjonstilskudd til Amira – jenta som drømte i stedet.

Når Amira (10) og hennes familie får beskjed om at de skal bli deportert, forsvinner hun dypt inn i en mytologisk fantasiverden.

- I det UDI kommer for å hente dem, forsvinner Amira inn i en fantasiverden hvor troll og andre norske eventyrfigurer dukker opp; noen er slemme, andre gode. Det er noe dypt rørende over denne historien, sier Krutzkoff Jacobsen.

Amira
Amira - jenta som drømte i stedet