Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har kjøpt inn sju nye, norske dataspill til bibliotekene. Disse kan man spille gratis eller låne via sitt lokale bibliotek.

Flåklypa Grand Prix.jpg
Flåklypa Grand Prix fra Ravn Studio blir tilgjengelig via norske biblioteker neste år.

Blant spilltitlene som er kjøpt inn spillet Mørkredd, produsert av Hyper Games AS, og kåret til Årets spill under Spillprisen 2020. Bibliotekbrukerne kan også glede seg til det splitter nye Flåklypa Grand Prix-spillet fra Ravn Studio, kåret til årets julegave og årets spillprodukt av Elektronikkbransjen tidligere i vinter.

Jungelen av dataspill er massiv, og innkjøpsordningen bidrar til bedre tilgang til de norske spillene og en god mulighet for bibliotekets brukere til å bli kjent med det rike utvalget av spill som utvikles og produseres i Norge, sier Julie Ova, avdelingsdirektør i NFI.

Innkjøpsordningen gjelder innkjøp av norske spill for barn, unge og voksne innenfor en kostnadsramme som blir fastsatt hvert år. Dette er spillene som blir kjøpt inn og kan forventes å bli tilgjengelig for publikum framover i 2022:

- Holder høy kvalitet

- Søkere til denne rundens innkjøpsordning innehar et bredt spekter av tematikk, spillmekanikk og uttrykk. Til stor glede for bibliotekene er det mange av utviklerne som søker med sosiale spill. Spill som Bonkies, Flåklypa Grand Prix, Klang 2 og Tanknarok egner seg godt i sosiale sammenhenger, og er lett å anvende i møteplassen bibliotek. Med disse spillene kan bibliotekene tilrettelegge for turneringer, konkurranser og andre sosiale aktiviteter, sier Per Eide fra Biblioteket i Bergen, som leder fagutvalget som vurderer innkjøpene. 

- I tillegg til sosiale spill blir det også kjøpt inn spill med høy estetisk kvalitet. Hypergames sitt Mørkredd og Krillbites sitt Sunlight viser høy estetisk kvalitet i både grafikk, lydbilde, historiefortelling og spillmekanikk. Mens Apple Slash er et retrospill med svært godt musikalsk lydbilde. Bibliotekene kan gjennom denne rundens innkjøpsordning formidle bredden og kvaliteten i norsk spillindustri, både til barn og voksne, fortsetter Eide.

Totalt kjøpes det inn dataspill for 906.000 kroner i denne omgang. Spillene er til bruk på konsoll, PC og nettbrett, til utlån og/eller til bruk i biblioteket.

NFI satser stadig mer på spill, og har tidligere i år opprettet en egen spillseksjon. I tillegg til å gi tilskudd til utvikling og lansering av spill gir vi også tilskudd til spillformidling og kompetanseheving av spillformidlere - dette for å øke kunnskapen om dataspill, og skape flere arenaer der man kan spille, lære eller diskutere spill. 

NB - frist for å søke tilskudd til arrangement for formidling av dataspill 1. desember 2021 kl. 12!

Morkredd-KEY-ART
Mørkredd fra Hyper Games AS ble årets spill 2020, og kan snart spilles via ditt lokale bibliotek.

 

  • Christina Iverson
    • Christina Iverson

    • Rådgiver innkjøpsordninger og spillformidling
    • Telefon: +47 917 35 598
    • E-post: christina.iverson[@]nfi.no