Norsk filminstitutt

Regissør Erik Poppe og Paradox får produksjonstilskudd fra NFI til den første spillefilmen om Vidkun Quisling. I tillegg får to nordiske samproduksjoner tilskudd.

Erik Poppe Foto Paradox

Paradox rettigheter AS og regissør Erik Poppe er tildelt 18.000.000 kroner i produksjonstilskudd til spillefilmen Quisling.

Fem år med okkupasjon ender den 8. mai 1945. Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. 

Erik Poppe er en av Norges mest erfarne og produktive regissører, med Kongens Nei, Utøya 22. juli, Per Fugelli siste resept, Tusen Ganger god natt, de Usynlige, Hawaii,Oslo og Schpaa. Paradox rettigheter AS er et av de mestproduserende selskapene i Norge, med Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae som produsenter. Paradox har produsert alle Poppes siste filmer. 

- Quisling er Erik Poppe og Paradox sin tredje film i trilogien «et skjørt demokrati». Denne gangen ønsker de å rette søkelyset på overgriperens tanker og motiver. Det sterke manuset bygger på grundig research, og er blant annet basert på hittil ukjente og unike kilder. En film om Quisling vil åpenbart vekke debatt 75 år etter hans død, også internasjonalt. Jeg har stor tro på at dette prosjektet skal kunne lokke publikum til kinoene, og åpne opp for stor samfunnsdebatt, sier filmkonsulent i NFI, Asle Vatn.

Filmen har også tidligere fått tilskudd til utvikling fra Norsk filminstitutt.

Disse får tilskudd til samproduksjon:

I denne runden var det 13 søknader til samproduksjon av spillefilm med utenlandsk hovedprodusent, og åtte forskjellige land var representert på søkerlista.

Filmbin AS får 1.500.000 kroner i tilskudd til den svensk-norske barnefilmen Mini-Zlatan, som handler om Ella som skal tilbringe sommeren hos sin favorittonkel – og hans nye kjæreste. Filmen regisseres av norske Christian Lo, og er basert på den svenske barneboka Lill-Zlatan och morbror raring av Pija Lindenbaum.

Mer Film AS får 2.000.000 kroner i produksjonstilskudd til den dansk-norsk-svenske samproduksjonen Kalak, basert på Kim Leines roman med samme tittel. Filmen regisseres av svensk-danske Isabella Eklöf, og handler om om sykepleieren Jan som flytter til Nuuk på Grønland med familien.

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no