Norsk filminstitutt

For andre gang arrangerer Tromsø internasjonale filmfestival, Norsk filminstitutt og Filmfond Nord Fiction Norway - en markedsplass der amerikanske tv-kanaler, strømmetjenester og distributører møter norske spillefilm- og serieskapere - under TIFF 2022.

nordlys Tromsø Truls Tiller
Tromsø er vertsby for neste års Fiction Norway, som pågår under Tromsø internasjonale filmfestival. Foto: Truls Tiller

Fiction Norway er en unik mulighet for norske produsenter til å møte sentrale nordamerikanske finansiører, distributører og visningsplattformer. Her får dere muligheten til å pitche nye prosjekter som har potensial i det nordamerikanske markedet, med påfølgende individuelle møter.
Vi inviterer nå norske spillefilm- og serieskapere til å sende inn prosjekter til Fiction Norway 2022.

Markedet arrangeres 18.-19. januar 2022 under Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). 
Fiction Norway er en møteplass for norske film- og serieskapere og kjøpere fra det nordamerikanske markedet, og målet er å stimulere til at norske filmer og serier får tilgang til det nord-amerikanske markedet.

Les også: Stor suksess for første Fiction Norway

Slik velger vi prosjekter

Fiction Norway skal vise fram og gjøre tilgjengelig det beste vi har av spillefilm og dramaserier i Norge, og stimulere til økt salg og distribusjon til Nord-Amerika. Målet er at dette skal bli en årlig markedsplass i Tromsø i januar under TIFF. En liste over nordamerikanske gjester vil bli offentliggjort så snart vi har en bekreftet deltakerliste.
Vi oppfordrer alle produsenter til å sende inn sine aktuelle prosjekter.
Deltakere velges ut av Norsk filminstitutt og Filmfond Nord. Vi velger ut 20-25 av de mest relevante prosjektene som får presentere seg på scenen under TIFF, og delta på etterfølgende møter med de nordamerikanske kjøperne.

Deadline for innsending: 1. oktober 2021 kl.17.00
Det vil bli gjort en utvelgelse av prosjekter innen 1. november 2021.

Har du et prosjekt som passer? 

Disse kan søke Fiction Norway:

 • Prosjekter i utvikling eller produksjon. Dette er prosjekter som har mottatt substansiell, reell støtte fra annen part enn produsent, og er i rute til å realiseres. Prosjekter som kun er på idéstadiet, vil ikke være aktuelle for Fiction Norway.
 • Alle prosjekter bør ha et estimert ferdigstillingstidspunkt.
 • Formater: Spillefilm og dramaserier/miniserier.

Kriterier for å kvalifisere:

1. Nordamerikanske rettigheter MÅ være tilgjengelige. Har prosjektet allerede solgt alle rettighetene til nordamerikansk distribusjon kan de ikke presenteres på Fiction Norway. Det er en fordel å nevne hvilke territorier som er tilgjengelige, evt. hvilke territorier som er solgt i søknaden.
2. Prosjektet må ha et presumptivt potensial i det nordamerikanske markedet. Dette blir en kvalitativ vurdering av NFI og Filmfond Nord. Vi tenker bredt i vår vurdering, og vil heller åpne for potensialet enn å begrense. Likevel er det ikke alle filmer eller serier som passer, og vi vil derfor presentere et kuratert utvalg prosjekter under Fiction Norway.

Slik søker du

De som blir valgt ut må kunne levere visuelt materiale, aller helst filmklipp, som kan vises på scenen i Tromsø. 
Deltakeravgift for utvalgte prosjekter er kr. 1500 pr person, og er et bidrag til markedsdagene, lunsj og felles middag. Hvert utvalgt prosjekt kan delta med to personer. 

Vi vil i løpet av november gi nærmere informasjon om program og hvem som kommer, og håper med det vi får se mange gode prosjekter. 
Spre gjerne ordet, vi gleder oss veldig til å se dere på Fiction Norway i 2022!

Påmeldingsskjema finner du her.

Prosjektleder er Sigmund Elias Holm.

fiction norway 2
Fra første Fiction Norway i 2020, produsent Mathis Ståle Mathiesen og regissør Egil Pedersen presenterer prosjektet Pappa er en dansk hulemann. Foto: TIFF

 

 • Benedikte Danielsen
  • Benedikte Danielsen

  • Produksjonsfaglig rådgiver
  • Telefon: 901 19 599
  • E-post: benedikte.danielsen[@]nfi.no
 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no