Norsk filminstitutt

Flere norske filmer som hadde premiere i fjor ble hardt rammet av koronasituasjonen med stengte kinoer og strenge restriksjoner på antall publikummere. Nå kan produsentene søke kompensasjon for redusert billettsalg for denne perioden.

- På grunna av korona måtte flere stoppe og utsette planlagt premiere, eller stoppe alle visninger rett etter premiere da kinoene stengte våren 2020. De kinoene som holdt åpne hadde et svært begrenset publikum, og få så vel for seg at denne situasjonen skulle vare så lenge som den gjorde. Vi vet at flere norske produsenter har lidt store tap på grunn av dette, og disse vil nå kunne søke kompensasjon gjennom denne ordningen. For oss i NFI er det viktig å gjøre det vi kan for å bidra til at selskaper kan overleve og lage gode, norske historier også i framtida, sier Kjersti Mo.

Kjersti_Mo-shv-ute-crop-lowres

Den nye tilskuddsordninger gjelder norske filmer med kinopremiere etter 1. januar 2020, eller planlagt premiere før 1. oktober 2020, og produsent kan ikke tidligere ha søkt og fått andre stimuleringsmidler eller midler gjennom andre kompensasjonsordninger for å kvalifisere.

Både filmer med og uten produksjonstilskudd fra NFI kan søke kompensasjon for redusert billettsalg, og tapet beregnes ut fra en konkret vurdering av salgspotensialet uten kinorestriksjoner.  
 
Les søknadsveiledningen her. Søknadsfrist 13. august.