Norsk filminstitutt

NFI har ansatt ny talentrådgiver, ny filmkonsulent og ny seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning.

tom_isak_nina
F.v. Tom Gulbrandsen (ny filmkonsulent), Isak Eymundsson (seksjonsleder produksjonsfaglig rådgivning) og Nina M. Barbosa Blad (ny talentrådgiver).

NFI har nylig gjennomgått en omorganisering i forbindelse med ny virksomhetsstrategi, og er nå på plass med ny organisasjon. I den forbindelse er vi glade for å kunne annonsere tre viktige nyansettelser:

Nina M. Barbosa Blad blir NFIs nye talentrådgiver, Isak Eymundsson blir ny seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning og Tom Gulbrandsen blir ny filmkonsulent for fiksjon.

kjersti mony
Kjersti Mo

- Det skjer mye spennende i NFI om dagen, og nå har vi fått på plass tre viktige ansettelser. Vi gleder oss til å få alle på plass, og jobbe sammen for å styrke NFIs arbeid både på talent- og prosjektutvikling, produksjon og rådgivning, sier direktør Kjersti Mo.

Ny talentrådgiver

Nina M. Barbosa Blad kommer fra produksjonsselskapet Barbosa Film, som hun startet i 2014 sammen med søsteren Liv Joelle Barbosa Blad. Hun er utdannet produsent fra Den norske filmskolen, og har også filmutdanning fra Madrid. Hun har produsert 14 kortfilmer og en dramaserie. I 2017 lagde hun kortfilmen Min søster. Den vant en Amanda for beste kortfilm samme år. Hun har også produsert Johanna Pyykkös prisvinnende kortfilm The Manila Lover, som blant annet ble vist under Kritikeruken i Cannes – og vant Amanda for beste kortfilm 2020. Nina Barbosa produserte også serien Nudes, som ble vist på NRK og vant Gullruten for Beste barne/ungdomsserie i 2020.

- Jeg er veldig gira på å ta fatt i arbeidet med det jeg anser som en av de viktigste ordningene i NFI; talentsatsningen Neo. Jeg har lenge jobbet for en mer likestilt og mangfoldig bransje, og er stolt over at NFI nå tar dette på alvor. Jeg tror og håper at min kompetanse kommer godt med når Norges fantastiske talenter skal få flere muligheter til å prøve, feile og få gjennomført prosjekter som snart skal hjelpe hele bransjen fremover med sine historier, unike innsikt og kvalitet, sier Nina M. Barbosa Blad.

- Nina Barbosa Blad har lang erfaring med å utvikle og jobbe med talenter gjennom sitt eget selskap Barbosa Film. Hun har utviklet og produsert filmer og serier som har høstet mye god omtale og priser både i Norge og i utlandet. I tillegg har hun vært en pådriver for mangfold, likestilling og ikke minst talentutvikling. Dette har vært hennes hovedfokus som produsent, og vi er veldig glade for å få Nina og hennes kunnskap, engasjement og drivkraft inn i NFI, sier Anders Tangen, avdelingsdirektør for Utvikling, spill og publikum i NFI.

Barbosa Blad startet i NFI allerede denne uka, og skal i hovedsak jobbe med å utvikle og drive fram vår nye talentordning Neo.

Ny seksjonsleder

Isak Eymundsson kommer fra stillingen som produksjonsrådgiver for spillefilm og samproduksjoner i NFI, og blir nå seksjonsleder for produksjonsfaglig rådgivning. Han er utdannet filmprodusent fra Den norske filmskolen på Lillehammer, og jobbet som produsent i Ape&Bjørn før han kom til NFI. Der har han produsert både kortfilmer, spillefilmer og dramaserier.

Blant annet har han produsert spillefilmene Psychobitch (2019), Hjelperytteren (2019) og Vann over ild (2018). I tillegg til NRK-seriene Stolthet og forfall (2021) og Kampen (2013). Sistnevnte vant den høythengende prisen Prix Jeunesse.

- Med NFIs nye ambisiøse strategi i bunn ønsker jeg i denne nye rollen å kunne bidra med arbeid som vil styrke en bransje i stor utvikling, og som leverer gode resultater for tiden. Det blir store sko å fylle etter Kaja Hench Dyrlie. Sammen med en gruppe svært dyktige produksjonsrådgivere gleder jeg meg til å legge til rette for at det fortsatt skal lages filmer og serier av høy kvalitet for et stort publikum i Norge og internasjonalt, sier Eymundsson.

Lars Løge-Night.jpg
Lars Løge

I den nye jobben skal han lede det viktige arbeidet med produksjonsfaglig rådgivning for alle formater, det vil si spillefilm, serier, kortfilm og dokumentar, gjennom utvikling og produksjon av nye prosjekter. Den nye seksjonen blir også sentral i arbeidet med å stimulere til en bredde av finansieringskilder for norske produksjoner.

- Isak har gjort enn svært god jobb som rådgiver i NFI. Han er faglig sterk, ryddig og initiativrik, og nyter stor tillit både i og utenfor filminstituttet. Vi gleder oss til å få ham på plass i en lederstilling, der han skal ha hovedansvar for det viktige arbeidet som gjøres av våre rådgivere, sier avdelingsdirektør for produksjon og internasjonale forhold, Lars Løge.

Eymundsson er allerede på plass i den nye stillingen som seksjonsleder.

Blir ny filmkonsulent

Tom Gulbrandsen har filmutdanning fra San Diego State University, med teoretisk påbygging i fortellerkunst fra Universitetet i Oslo. Han har vært aktiv i norsk filmproduksjon siden tidlig på nittitallet, og har bekledd mange roller bak kamera, fra innspillingsleder til serieskaper. Han praktiserer stadig på flere felt, og har nettopp avsluttet et engasjement som innspillingsleder på dramaserien Rådebank (sesong 3). Han har tidligere vært manuskonsulent i Filmfondet, og er en ettertraktet dramaturg/manus-coach med involvering i en rekke markante produksjoner.

Siden 1993 har Gulbrandsen samarbeidet tett med regissør og produsent Harald Zwart, som manusforfatter, dramaturg, medprodusent og sparringspartner, blant annet Lange, flate ballær og dramaserien Oljefondet.

anders_tangen_ny
Anders Tangen

- Tom Gulbrandsen har et bredt kontaktnett og solid internasjonal bransjeerfaring. Han er svært kunnskapsrik og faglig sterk på alt som har med manusskriving og fortellerkunst å gjøre, og er svært engasjert i det innholdsmessige og kunstneriske – som han nå skal jobbe tett på i stillingen som ny filmkonsulent. Vi gleder oss til å få ham på plass i konsulentkollegiet, sier avdelingsdirektør Anders Tangen. 

-    Konsulentordningen er jo inne i en dynamisk utvikling, og det blir veldig spennende å sette seg inn i alle faser av den nye jobben. I tida fremover blir det flere viktige avgjørelser som skal tas. Jeg ser frem til å jobbe med et mangfold av stemmer og fortellinger, og er opptatt av å finne et mangfold i mangfoldet. Nå gleder jeg meg til å gå på turer i fortellingenes skoger, sier Gulbrandsen.

Han tiltrer som filmkonsulent ved årsskiftet, og skal i hovedsak jobbe med spillefilm og dramaserier rettet mot den etablerte bransjen, i tospann med Cecilie Aspenes.
 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no