Norsk filminstitutt

Denne uka får ti spill til sammen over 15 millioner kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt. Aldri før har NFI tildelt så mye penger til spill i en tildelingsrunde. Samtidig satser vi enda mer på spill gjennom en ny seksjon og nye ordninger.

chippu-nfi-nologo (002)
Chippu. Ill: Hyper Games AS

-  Vi er inne i en svært spennende tid for norske dataspill, som får stadig større publikum både her hjemme og internasjonalt. I arbeidet med NFIs strategi mot 2025 vil dataspillområdet få et tydelig løft, og spill vil bli en enda viktigere del av vår virksomhet, sier Kjersti Mo, direktør i NFI.

I NFIs budsjett for 2021 er det satt av totalt 45 millioner kroner til spill. De nye satsingene springer blant annet ut av regjeringens dataspillstrategi Spillerom, som har resultert i en ny forskrift for tilskudd til dataspill. Forskriften innebærer at NFI nå kan følge spillets livsløp fra utvikling helt fram til ferdigstilling, gjennom lansering og også formidling av spillene. 

Egen spillseksjon

- Vi oppretter nå en egen spillseksjon som vil få hovedansvar for NFIs samlede virkemiddelapparat knyttet til utvikling, lansering og formidling av dataspill. Norsk spillbransje jobber internasjonalt, og nærmere 90 prosent av markedet for norske spill er i utlandet. Framover skal vi jobbe aktivt for å stimulere til nye finansieringskilder for dataspillutvikling i Norge som går utover midlene fra NFI, sier Kjersti Mo, direktør i NFI.

NorskFilminstitutt_EA_Kjersti_Mo-1069_web
NFI-direktør Kjersti Mo

Nytt tilskudd til formidling

Nytt av året er at NFI også kan gi tilskudd til formidling av spill. Tilskudd til dataspillarrangementer skal bidra til bredde og kvalitet i dataspilltilbudet for barn, unge og voksne, og stimulere dataspillkulturen i Norge.
 
- Å utvikle og ferdigstille et spill kan ta mange år, og er kostbart. Gjennom endringene i våre ordninger kan vi bidra til at flere norske spill ser dagens lys, og at de kan nå ut til et større publikum. I denne tildelingsrunden ser vi både spill som snart er klare for lansering, og spill som er helt i startgropa. Det blir spennende å følge dem videre, sier Kjersti Mo. 

I denne tildelingsrunden gir vi tilskudd til fire helt nye spill, og seks spill som har fått tilskudd tidligere.

Disse spillene får tilskudd

Nye spill:
 

Krillbite Studio AS får 3.300.000 kroner i tilskudd til prosjektet Ut på tur (arbeidstittel), en personlig og emosjonell historie om en dramatisk og fantasifull reise gjennom et nordisk landskap.

Hyper Games AS får 1.800.000 kroner til Chippu, et plattformspill som spilles med pinball-mekanikker.

Sarepta Studio AS og Teknopilot AS får 500.000 kroner til spillet My Child: New Beginnings, en oppfølger til My Child: Lebensborn, hvor spilleren igjen inntar rollen som forsørger for et barn med store problemer.
 
Blåst spel AS får 300.000 kroner til Natur (arb.tittel), et spill som fokuserer på naturmangfold og som ønsker å skape bevissthet rundt kampen for å redde naturen vår.
 

Spill som har fått tilskudd tidligere:
 

Games People Play AS får 500.000 kroner til Morder i hytta, et overlevelsesspill hvor en gruppe skal overleve mens en i gjengen i hemmelighet har fått rollen som morder.

Tinimations AS får 100.000 kroner til Klang 2, et psykedelisk rytme-actionspill hvor spilleren skal kjempe seg gjennom brettene til lyden av elektronisk dansemusikk.
 
Snowcastle Games AS får 4.000.000 kroner til Earthlock 2, et rollespill satt til Umbra, hvor spilleren skal overleve ved å utforske og manipulere den lokale faunaen.
 
Ravn Studio AS får 350.000 kroner til Flåklypa Grand Prix, en revitalisering av klassikeren fra 2000, med oppdaterte minispill og en racingdel i full 3D.
 
Surt AS får 190.000 kroner til Rhythm Sprout: Sick Beats & Bad Sweets, et sjarmerende rytme-plattformspill hvor spilleren inntar rollen som løken Sprout som kjemper mot trusselen av en godteinvasjon.

Red Thread Games AS får 4.000.000 kroner til Dustborn, en roadtrip gjennom et dystopisk fremtids-USA, som omhandler håp, kjærlighet, vennskap, roboter – og ordets makt.


 

Dustborn - Weaponised Word2
Dustborn. Ill. Red Thread Games AS