Norsk filminstitutt

Fem dataspill har fått tilskudd fra NFI – blant dem det største enkelttilskuddet noensinne.

snufkin-notitlenu
Snusmumrikken. Illustrasjonsbilde www.hypergames.no ©Moomin Characters™

Fire av spillene som får tilskudd i denne runden har fått utviklingstilskudd tidligere, blant annet Snusmumrikken, som i denne runden får fem millioner kroner. Dette er i tråd med et av målene i strategien, nemlig å spisse de statlige tilskuddene slik at de store prosjektene får større tilskudd.

- Større tilskudd til de store prosjektene skal bidra til at det er mulig å lage flere større, gode spill i Norge, spill som kan nå ut til et større publikum og tiltrekke seg andre finansiører, og dermed føre til økt bærekraft i de norske selskapene, sier seksjonsleder for spill i NFI, Kaja Hench Dyrlie.

- Samtidig som vi skal løfte de store er det fortsatt viktig at nye selskaper og talenter slipper til, sier Hench Dyrlie.

Økt satsing gir resultater

Blant tilskuddene denne uka er det også en nykommer, nemlig Trondheim-selskapet Umble AS, som skal laget spillet Midnattssol, som handler om utfordringene med å vokse opp og finne sin identitet. Prosjektet er også støttet av Sametinget.

I denne runden var det 33 søkere, med et stort spenn i både målgrupper, uttrykk og tematikk.

- Vi ser at den økte satsingen på dataspill i NFI gir tydeligere resultater. Det er en gjennomgående høy kvalitet i prosjektene som søker om tilskudd og det er en glede å se at vi også får opp større produksjoner rettet mot den yngre garde i befolkningen. Tre av spillene mottar tilskudd til siste ferdigstilling, sier Hench Dyrlie.
 

Disse får tilskudd

Hyper Games AS får 5.000.000 kroner i tilskudd til Snusmumrikken, et musikalsk og stemningsfylt eventyr satt i Tove Janssons univers, hvor Snusmumrikken må beskytte Mummidalen mot den strenge Parkvakten og hans skrekkelige inngripen.

Snow Castle AS får 3.000.000 kroner i tilskudd til Blåsbortøya, et barnespill satt i Earthlock-universet, som handler om vennskap og det å ta vare på dyrene og naturen rundt seg.

D-Pad Studio AS får 500.000 kroner til Vikings on Trampolines, hvor opp til fire spillere kan hoppe og sprette seg gjennom seks unike verdensdeler på jakt etter ballongenes mester Baloonie.

Krillbite Studio AS får 1.750.000 kroner til Prosjekt Ut på tur, et narrativt drevet førstepersonsspill med en personlig og emosjonell historie om en dramatisk reise.

Umble AS får 400.000 kroner til Midnattssol, et sjarmerende og emosjonelt mobilspill om Oslo-gutten Noa som finner tilbake til sine samiske røtter og identitet.

nyttmidnattssol
Midnattssol

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no