Norsk filminstitutt

Denne uka har NFI ansatt Rodrigo Stoicheff som ny filmkonsulent for fiksjonsfilm. Han skal også være en av to faste konsulenter for vår nye talentordning Neo.

rodrigo3

Rodrigo Stoicheff har bred bakgrunn fra norsk filmbransje, og har jobbet både som regissør, produsent, fotograf, manuskonsulent, etterarbeidsansvarlig og klipper. De siste årene har han jobbet som klipper på flere store serier som blant annet Lilyhammer, Vikingane, Magnus, Hjem til jul og den kommende NRK-serien Jordbrukarne. 

Stoicheff er født i Chile, og har sin master i film og tv-regi fra Sofia i Bulgaria. Til NFI kommer han fra Westerdals Institutt for Film og medier ved Høyskolen Kristiania, der han jobbet som høyskolelektor. Han har blant annet undervist i regi, klipp, dramaturgi, ide-utvikling, manus, og produksjon. Fra Westerdals har han også mer enn 15 års erfaring i fagutvikling og talentutvikling.

- Uten sammenligning for øvrig føler jeg meg litt som Neo i «The Matrix» som måtte velge mellom den blå eller den røde pillen. Denne jobben vil gi meg en fantastisk anledning til å se den norske filmindustrien fra en annen vinkel, samtidig som jeg får muligheten til å være med på å utforme hvordan denne industrien kommer til å se ut i årene fremover. Jeg er i bunn og grunn en filmskaper og en filmnerd. Jeg har et åpent syn på hva god film kan være, og føler at alle som har et talent og jobber hardt fortjener en sjanse. Jeg gleder meg til å møte folk som deler min entusiasme, sier Stoicheff.

- Bred erfaring

I NFI blir Rodrigo Stoicheff en av fire filmkonsultenter som skal jobbe med fiksjonsfilm, og får et spesielt ansvar som konsulent for vår nye talentordning Neo, sammen med Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen.

- Rodrigo har en svært bred bransjeerfaring, og har en solid bakgrunn med å jobbe med talenter. Talenter som gjennom hans arbeid på Westerdals har vunnet både Bafta og Student Oscars, og som har vist seg å bli levedyktige og flinke filmarbeidere i Norge. Hans praktiske erfaring og forståelse rundt det å lage en film eller serie, samt det metodiske utviklingsarbeidet med talenter, gjør at han vil ha mye å tilføre NFI - og bransjen, sier avdelingsdirektør Anders Tangen i NFI.

anders_tangen_ny

- Som klipper har han også et svært våkent og tydelig blikk for å sette sammen historier, og som underviser er han vant til å jobbe tett med andre mennesker - begge deler blir viktige egenskaper i jobben som filmkonsulent. Vi gleder oss veldig til å ønske Rodrigo velkommen til NFI, fortsetter Tangen.

Han har selv jobbet med Stoicheff gjennom sitt tidligere produksjonsselskap Viafilm og på Westerdals.

- Det var flere gode søkere, men vi opplevde at Rodrigo med sin erfaring og sine visjoner var den som aller best oppfylte de samlede kravene til stillingen som filmkonsulent.

Viktig rolle

Stoicheff tiltrer i stillinga som filmkonsulent ved årsskiftet.

- Vi gleder oss stort til å få på plass Rodrigo som vår nye filmkonsulent for fiksjon. Et av våre satsingsområder i ny strategi handler om mangfold og talentutvikling, og den nye filmkonsulenten får en viktig rolle i å forme dette arbeidet. Samtidig er hans lange erfaring som lærer og veileder en stor styrke i en jobb som ikke bare handler om film, men om jobbe med mennesker og utvikle nye talenter, sier NFI-direktør Kjersti Mo.

 

 • Anders Tangen
  • Anders Tangen

  • Avdelingsdirektør Utvikling, spill og publikum
  • Telefon: +47 907 23 063
  • E-post: anders.tangen[[@]]nfi.no
 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no