Norsk filminstitutt

NFI har tildelt produksjonstilskudd til 20 kortfilmer - den største bevilgningen noensinne til norsk kortfilm.

Trygve Tørrfesk
Trygve Tørrfesk

- Det har aldri vært bevilget så mye til kortfilm, og aldri har så mange prosjekter fått støtte som i denne omgangen. Samtidig har denne runden vært ekstra krevende, siden nivået på søknadene har vært gjennomgående høy.

- På grunn av koronaen, er NFI blitt tilført større midler til kortfilm, noe som både sikrer en stor produksjon i disse krisetider, samt bidrar til talentblomstring landet rundt, sier filmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen i NFI. 

Det er en ekstrem variasjon og et stort mangfold i kortfilmene som nå skal produseres - her er historier fra hele landet, filmskapere med svært ulik bakgrunn og erfaring, skrekkfilm, kunstfilm, dansefilm, drama, animasjonsfilm - og mye mer.

- Større mangfold og bedre representasjon i norsk film er viktige satsningsområder for oss i NFI, og norske kortfilmskapere viser fram en stor bredde, sier Krutzkoff Jacobsen. 

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen-Night.jpg
Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

Disse kortfilmene får tilskudd:

Regissør Stein-Roger Bull og NordicStories får 750.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Accident, som er en dansehistorie om familieforviklinger på liv og død - av - og med - Jo Strømgren.

Regissør Ellen Lande og Substans film AS får 600.000 kroner i tilskudd til As the lillies bloom, en VR-opplevelse som dikter videre på Theodor Kittelsens maleri Nøkken.

Regissør og produsent Irasj Asanti får 300.000 kroner i tilskudd til Alina, en fortelling om ei ung, østeuropeisk jente som blir lurt inn i menneskehandelens nett.

Regissør Fredrik Lillegraven og Mads Eriksen og Tallfilm AS får 200.000 kroner i tilskudd til Attila, som handler om å en far i bunnløs sorg, og en sønn overlatt til seg selv.

Regissørene Jørn Nyseth Ranum og Aaslaug Vaa og Villa Lofoten AS får 300.000 kroner i tilskudd til Barn av stjerner, en eksperimentell roadmovie gjennom Lofoten.

Regissør og produsent Lilja Maria Ingolfsdottir får 150.000 kroner i tilskudd til Det jeg ønsker du hadde sagt til meg som du aldri kommer til å si, en non-lineær fortelling om kjærlighet og brudd mellom far og datter.

Regissør Rune Denstad Langlo og Spætt Film AS får 175.000 kroner i tilskudd til Foill – en komedie om ungdomstid i Trondheim på 80-tallet.

Regissør Fredrik S. Hana og Perdurabo Productions AS får 250.000 kroner i tilskudd til den eksperimentelle kortfilmen FROM.BEYOND.

Regissør Kitty Frobenius og Frobenius film får 300.000 kroner i tilskudd til Hundedagene – et kortdrama om et vanskelig mor og datter forhold.

Regissør Mauritz Brekke Solberg og Férdi Film AS mottar 450.000 kroner i tilskudd til Juli – et drama om en vennegjeng fra videregående som møtes mange år etter, men som i sommerens og nostalgiens rus blir utsatt for for en krevende situasjon.

Regissør Alexander Zwart og Komet Film AS får 700.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Kvindeseir – et psykologisk krimdrama basert på Knut Hamsuns novelle med samme tittel.

Regissør Daniel Fure Schwarz og Férdi Film AS får 400.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Lykkejeger – en dramakomedie om tre norske filmskapere og en tidligere barnesoldat. 

Regissør Alexander Svanåsbakken og Fjeldberg film får 250.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Runketid – en romantisk sexkomedie om ærlighet og kjærlighet.

Regissør Kaveh Tehrani og Oslo Pictures AS får 300.000 kroner i tilskudd til Sinnsro, en kortfilm om teknologi, syn og spiritualitet.

Regissør Tommy Næss og Filmselskapet AS får 220.000 kroner i tilskudd til Spurv, en poetisk film om sorg og kjærlighet.

Regissør Ane-Martha Tamnes Hansgård og Mattima films AS får 170.000 kroner i tilskudd til The Cabinet of dr. Winge, som handler om en 70 år gammel filmrull og en biltur gjennom hjembyen Mo i Rana.

Regissør Ove Raymond Gyldenås og Siesta AS får 300.000 kroner i tilskudd til Tilfeldighetenes uutholdelige letthet, en komedie om et selvmord som går ”fryktelig” galt.

Regissør og produsent Aleksander Nordaas får 95.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Trygve Tørrfesk, en liten animasjonsfilm om en tørrfisk som redder vennene sine fra den store gjedda.

Regissør Inga Elin Marakatt og Forest People AS får 410.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Unborn biru, en samisk skrekkfilm om en kvinne som får en forbannelse over seg.

Regissør Odd Magnus Grimeland og Aminda Produksjoner AS får 300.000 kroner i tilskudd til kortfilmen Våren mellom oss, en filmatisk tolkning av Nils Yttris vakre og foruroligende kjærlighetsdikt.

Lykkejeger
Lykkejeger

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo@nfi.no
 • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen
  • Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

  • Filmkonsulent kortfilm
  • Telefon: +47 958 44 632
  • E-post: larjac@nfi.no