Norsk filminstitutt

Fire dokumentarfilmer har mottatt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt. Det er sterke historier om kampen for et sted å bo, livet hjemme under pandemien, Tysfjordsaken og hvordan livet fortoner seg for en toåring. 

-Norsk dokumentarfilm er for tiden inne i en svært god periode, både når det gjelder kvalitet og produktivitet. Og med disse fire nye filmene som nå har fått produksjonstilskudd kan vi også konstatere at det er mye bra på vei, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

De fire dokumentarfilmene som har fått tilskudd er:

BLOKKA _foto Aslaug Holm, Fenris _1548

Blokka

Regi: Aslaug Holm
Filmen mottar 1.100.000 kr i produksjonstilskudd

Les mer om filmen her

På Sagene står det en rød teglsteinsblokk fra 60-tallet som rommer 59 leiligheter. En av dem tilhører den pensjonerte filmskaperen Egil, som for tre år siden plutselig fikk vite at gården der han leier bolig var solgt til utleiekongen Ivar Tollefsen. Sammen med andre beboere bestemte Egil seg for å prøve å redde hjemmet sitt, og sammen med de andre beboerne handler det om å mobilisere mot kommunale eiendommeligheter, og mot en av Norges rikeste menn. Dette er film om et av våre mest basale behov - et trygt sted å bo, og om håp, svik og markedskrefter - fortalt gjennom livet i en liten bygård.

Vi blir Hjemme 2

Vi blir hjemme

Regi: Maren V. Thingnæs og Marianne Mørk
Filmen mottar 1.200.000 kr i produksjonstilskudd

Les mer om filmen her:

2020 ble året da mennesker over hele verden ble tvunget til å stoppe opp tilpasse seg en ny hverdag. I Stay Home opplever vi 2020 gjennom blikket til 11 barn og ungdommer fra ulike land i verden under pandemien. De tar oss med på sine individuelle reiser med Covid 19 som felles bakteppe og viser oss hva isolasjon fra den vanlige hverdagen gjør med livene deres.

Det vi er

Det vi er

Regi: Gunhild W Magnor 
Filmen mottar 1.000.000 kr i produksjonstilskudd 

Les mer om filmen her

Det vi er handler om de tilsynelatende små, men uhyre viktige stegene barn tar i løpet av ett år i barnehagen. Hvordan lærer vi barna våre å bli gode mennesker? I dagens samfunn har foreldrene overlatt en stor del av ansvaret til barnehagen. Filmen følger 2 år gamle Balder og Haakon over ett år i barnehagen. Vennskapet blir satt på prøve i overgangen fra småbarns- til storebarnsavdelingen. Først når Balder lærer å sette sine egne grenser, og Haakon lærer å dele på, kan vennskapet få videreutvikle seg. På et annet nivå uttrykker filmen en mors bekymring for om barnet hennes vil bli et selvstendig godt menneske, som lærer konflikthåndtering og empati.

Breaking the Silence_jpg

Å bryte stillheten

Regi :Alexander Niakaris 
Filmen mottar 2100 000 kr i produksjonstilskudd. 

Les mer om filmen her

Tysfjordsaken ble avdekket av frilansjournalisten Harald Amdal og en kollega. Nå reiser Amdal tilbake til Tysfjord for å undersøke hvordan det kunne skje.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no
  • Klara Nilsson Grunning
    • Klara Nilsson Grunning

    • Filmkonsulent dokumentar
    • Telefon: +47 474 79 405
    • E-post: klara.nilssongrunning[@]nfi.no