Norsk filminstitutt

NFI har gitt produksjonstilskudd til tre dramaserier og en dokumentar - blant annet en ny ungdomsserie fra skaperen av ZombieLars og en rapsical fra Bergen.

Dome16NY
Kuppel 16. Ill: Tordenfilm/Joachim Barrum

- Denne søknadsrunden på dramaserier var det totalt tolv søkere, og flere sterke prosjekter. Ekstra gøy er det å kunne gi tilskudd til to helt nye og nyskapende historier for et ungt publikum. I tillegg leverer Maipo en sterk søknad med Festning Norge, som er en spennende historie og kvalitet i alle ledd. Jeg tror alle tre prosjektene vil nå et stort og begeistret publikum, og gleder meg til å se dem ferdig, sier filmkonsulent Anne Borggaard-Sørensen i NFI.

I tillegg får dokumentarfilmen Den norske hodepinen, som følger det norske klimasøksmålet gjennom tre rettsrunder, produksjonstilskudd.

Disse dramaseriene får tilskudd

Tordenfilm AS og serieskaper Thomas Seeberg Torjussen får 7.000.000 kroner til serien Kuppel 16 for NRK Super, et sci-fi drama om pubertet, kjærlighet og menneskets skjebne.

Maipo Film AS og manusforfatterne John Kåre Raake og Linn-Jeanethe Kyed får 5.000.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien Festning Norge, satt til et Norge som har valgt å bryte med verdenssamfunnet og leve bak en enorm mur. Serien skal gå på Viaplay.


Monday Scripted AS og serieskaper Amy Black Ndiaye får 2.100.000 kroner i tilskudd til Verden er min for NRK. Verden er min er en dramaserie i seks episoder om kjærlighet, vennskap og familie, å stå opp for seg selv og slenge en midtfinger opp til konformiteten. Serien er utviklet gjennom NFIs talentordning Nye veier.

Dokumentarfilm

Regissør Rune Denstad Langlo og Motlys AS får 1350.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentaren Den norske hodepinen, som følger alle tre rettsrundene i det store klimasøksmålet mot den norske stat.

den norske hodepinenNY
Den norske hodepinen

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no