Norsk filminstitutt

Fire nye dramaserier får totalt 12, 6 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI - to ungdomsserier, en dramathriller og en gangsterkomedie. 

vi lover et helvete3
Vi lover et helvete. Foto: Fenomen/Dànil Røkke

- Jeg er glad for at prosjektene som får tilskudd viser en variasjon når det kommer til erfaring og fortellerståsted hos både serieskapere, regissører og produsenter, og også inkluderer debutanter i serieformat. Det er viktig både for rekruttering og nyskapning i bransjen, sier filmkonsulent Cecilie Aspenes i NFI.

I denne runden var det totalt 11 søkere, og fire dramaserier får nå altså tilskudd til produksjon etter konsulentvurdering. Tre av seriene skal vises på NRK og én på TV2.

Nye miljøer

- Det er veldig gledelig at flere av prosjektene representerer steder og miljøer vi ikke så ofte ser i norske tv-serier, både innholdsmessig og produksjonsmessig. At publikum i både Finnmark og Bergen får «sine serier» er utrolig viktig for å skape autentiske identitetsmarkører. Begge disse seriene lages for ungdom og unge voksne, og fortjener et stort publikum i alle aldre over hele landet. Det samme gjelder så absolutt for gangsterkomedien også, som har et tydelig budskap pakket inn i en veldig seervennlig sjanger. Jeg gleder meg til å se den fortellerkraften som ligger i Flus få utfolde seg på en skjerm nær deg, sier Aspenes.

Tematisk spenner de nye seriene fra norsk våpenindustri til klimakamp og kjærlighet.

- TV2-serien Ammo setter Norge som fredsnasjon under lupen, og tar opp et etisk og moralsk dilemma som er spennende. Vi lover et Helvete er en troverdig og moderne Romeo & Julie historie mellom en klimaforkjemper og en klimafornekter. Historien gir en introduksjon til et samisk miljø, og et innenfra-blikk på samiske tradisjoner i nåtid – noe vi sjeldent får oppleve i norske filmer og tv-serier, sier Aspenes.

Disse får tilskudd

Serieskaperne Karina Lystad, Kristin Vestreim og Tom Marius Kittilsen får 4.000.000 kroner i tilskudd til Vi lover et Helvete, et klimadrama om umulig kjærlighet og sivil ulydighet, satt til Finnmark. Serien skal sendes på NRK P3, og produseres av Fenomen tv film og scene AS, i samarbeid med Rein Film. Regissør er Rebecca Wirkola Kjellmann.

Serieskaperne Nicolai Cleve Broch og Ole Marius Araldsen og Anagram Norge AS får  2.220.000 kroner kroner til dramaserien Ammo for TV2, en dramathriller med handling fra den norske våpenindustrien. Serien skal regisseres av Eirik Svensson.

Serieskaperne Yosef Woldemariam og Mikael Samuelsen og Spark AS får 3.650.000 kroner til dramaserien Flus, en gangsterkomedie fra Oslos gjengmiljø på slutten av nittitallet. Serien skal gå på NRK.

Serieskaper Christoffer Ebbesen og Mothership Entertainment AS får 2.750.000 kroner i tilskudd til ungdomsserien Rykter, en serie om vennskap, mobbing og den siste tiden på ungdomsskolen. Serien skal sendes på NRK Super, og foregår på ei lita øy på Vestlandet.

rykterNY
Rykter. Foto: Mothership Entertainment

 

  • Gro Rognmo
    • Gro Rognmo

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 918 29 667
    • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no