Norsk filminstitutt

NFIs tilskuddsordning for lokale kinotiltak skal bidra til de gode møtene mellom film og publikum, og til å styrke kinoens posisjon som kulturformidler lokalt. Nå mottar åtte kinoer tilskudd til filmarrangementer med gjester, spesialvisninger og aktitviteter for barn og voksne - som kino på isen, minifestival og julekino.

titanic på isen
I fjor viste Kvitvella kino Titanic på isen under Vinterfesten på Fagernes - i år blir det isvisning av Disney-filmen Frost. Foto: Renate Remme Øverseth/Fagernes kulturhus og kino 

 Kinoen er en viktig møteplass for store og små både i bygd og by, og gjennom tilskudd til lokale kinotiltak ønsker vi å bidra til gode filmopplevelser med noe ekstra på publikums nærkino, sier avdelingsdirektør for formidling og samfunn i NFI, Julie Ova.

NFI skal framover øke sin satsing på barn og unge og deres medvirknig.

- For oss er arbeidet for barn og unge ekstra viktig, slik at norske kinoer fortsetter å ha høye besøkstall også i fremtiden. Tiltakene som får tilskudd i høst spenner fra kino på isen til show med Jul på Kutoppen – og vi tror og håper alle arrangementene vil bidra til gode opplevelser for publikum, sier avdelingsdirektør for formidling og samfunn i NFI, Julie Ova.
 

NFI-presse-Julie Ova2.jpg
Julie Ova i NFI

Et annet viktig satsingsområde for NFI er mangfold og inkludering.

-  Et viktig mål med alt vi gjør er at norsk filmbransje skal bli mer mangfoldig og representativ, både foran og bak kamera, gjennom medvirkning, arrangementer og aktiviteter som favner bredt. I vår neste utlysningsrunde av lokale kinotiltak vil vi derfor kunne prioritere tiltak som retter seg mot underrepresenterte grupper og/eller bidrar til et større mangfold blant deltakere og publikum, sier Ova.

Disse får tilskudd

Nord-Aurdal kommune og Kvitvella kino får 60.000 kroner til Frost på isen – en spektakulær utendørsvisning av filmen Frost i en halvkule på isen i Fagernes. Det hele skal skje under Vinterfesten på Fagernes.

Nordre Follo kommune og Kolben kino på Kolbotn får 10.000 kroner til en utendørsvisning av filmen Gutten og snømannen på torget før jul.

Hamar kino får 50.000 kroner til Hamarama Filmdager 2022, en minifestival med fire dager med kvalitetsfilm fra hele verden, fra morgen til kveld!

Gjøvik kino får 96.000 kroner til arrangementene Perlefilm og Månedens dokumentar. Perlefilm viser filmer med det lille ekstra for et kvalitetsbevisst og filminteressert publikum, mens Månedens dokumentar viser film med foredrag.

Bergen kino får 100.000 kroner i tilskudd til Bergen Ser filmfestival, den 11. i rekken. Dette er en minifestival med opplevelser og aktiviteter før og etter filmvisning – som for eksempel E-sport.

Larvik kulturhus Bølgen får 40.000 kroner til Matinéklubb våren 2022. Matinèklubben er et samarbeid mellom filmentusiaster og Bølgen Kulturhus, som løfter enkelte kinoaktuelle filmperler.

Rana kommune får 10.000 kroner til besøk i forbindelse med Den store skolekinodagen, for eksempel av skuespillere eller regissør. 

Voss kino får totalt 70.000 kroner til Filmperler vår 2022 og et liveshow med Jul på Kutoppen, der Klara og Musk tar veien fra Dyreparken i Kristiansand til Voss

jul på kutoppen
Klara og Musk kommer til Voss, både på lerret og i levende live. Ill: SF Studios/Qvisten

 

 • Gro Rognmo
  • Gro Rognmo

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 918 29 667
  • E-post: gro.rognmo[@]nfi.no
 • Ole Petter Bakken
  • Ole Petter Bakken

  • Rådgiver arrangement og arena
  • NFI Bergen
  • Telefon: +47 930 98 161
  • E-post: ole.petter.bakken[@]nfi.no