Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har fått både ny forvaltningssjef, kommunikasjonsrådgiver og lærling.

Forvaltningssjef: Vera Karena Perez Holm

Blant de ferske fjesene på plass i Filmens hus er Vera Karena Perez Holm, som har begynt i den nyopprettede stillingen som forvaltningssjef. 

Hun vil lede den nye seksjonen for forvaltning, som hører inn under Strategisk stab. Seksjonen skal bidra til god, målrettet og effektiv tilskuddsforvaltning på tvers av fagavdelingene. Juridisk ansvar og ansvar for systemforvaltningen vil også høre hjemme der. 

Foto: En kvinne med langt mørkt hår, pannelugg og grå skjorte, Vera Karena Perez Holm, står foran en mursteinsbygning.
Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Holm er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Hennes vei til NFI gikk fra Kultur- og likestillingsdepartementet, hvor hun jobbet med filmpolitikk og etatsstyringen av Norsk filminstitutt spesielt. Hun har også jobbet med mediepolitikk i Kulturdepartementet. Før dette jobbet hun i Nærings- og fiskeridepartementet i Konkurransepolitisk avdeling med EØS-avtalens regelverk om offentlig støtte. 

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i NFI. Norske filmer, serier og dataspill er så til de grader i vinden, så det er et fantastisk tidspunkt å bli med på laget. Rollen som forvaltningssjef er jo ny, så den skal vi bruke litt tid på å forme. Men mitt mål er å sikre at vi har de gode prosessen, som bidrar til mest mulig treffsikre tilskuddsordninger og at vi leverer på NFIs strategi og de politiske målene for film, serier og spill. 

Kommunikasjonsrådgiver: Ingvill Dybfest Dahl 

Dahl skal ha fokus på kommunikasjon om tilskudd. Hun har jobbet 18 år som journalist, de siste 15 i VG. Film, TV og kultur generelt er blant feltene hun har dekket mest, men Dahl har også jobbet med VGs Snapchat-utgave og mot å nå unge lesere.  

Utdannelsen inkluderer en mastergrad i filmvitenskap fra University of East Anglia i England og en bachelor i medier og kommunikasjon fra University of Newcastle i Australia.  

Foto: En kvinne med lang lyst hår og oransje jakke, Ingvill Dybfest Dahl, står foran uklar bakgrunn i høstfarger.
Foto: Ingvill Dybfest Dahl

Lærling: David Malmbekk 

NFI har også fått en ny lærling i innholdsproduksjon som har vært på plass siden august. David Malmbekk skal de neste to årene jobbe særlig med foto, video og strømming av arrangementer.

Kontakt

  • Ingvill Dybfest Dahl
    • Ingvill Dybfest Dahl

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 902 56 670
    • E-post: ingvill.dybfest.dahl[@]nfi.no