Norsk filminstitutt

Regissør og manusforfatter Kristoffer Borglis spillefilm Syk Pike er invitert til det prestisjetunge programmet Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes.

Syk pike ny.jpeg
Foto: Oslo Pictures

Syk Pike er regissør og manusforfatter Kristoffer Borglis andre spillefilm etter debuten DRIB, som hadde verdenspremiere på filmfestivalen SXSW i Texas i 2017. Syk pike, som på engelsk har tittelen Sick of Myself, får verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes. Festivalen finner sted fra 17. - 28. mai 2022.
 
Bare ett år etter den store suksessen med verdenspremierene på Joachim Triers Verdens verste menneske og Eskil Vogts De uskyldige og skuespillerpris til Renate Reinsve på det som regnes som verdens største og viktigste filmfestival, vender Norge tilbake til Cannes med verdenspremiere på Kristoffer Borglis Syk pike.
 
«Å bli invitert til Cannes og Un Certain Regard, er en fantastisk anerkjennelse for Kristoffer som regissør og den beste starten vi kunne drømme om for denne filmen. Kristoffer har, i samarbeid med dyktig og inspirerende crew og cast, laget en oppsiktsvekkende og utrolig morsom film som vi nå gleder oss stort til at skal møte sitt publikum», sier de to produsentene Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar i Oslo Pictures.
 
Un Certain Regard-seksjonen er en del av det offisielle Cannes filmfestival-programmet. Det er tredje gang på elleve år at en norsk film er invitert til Un Certain Regard, etter Eskil Vogts De Uskyldige i 2021 og Joachim Triers Oslo 31. august i 2011. Tidligere har også Vibeke Løkkeberg, Unni Straume, Stefan Faldbakken og Bent Hamer hatt verdenspremierer på sine filmer i Un Certain Regard.

Om filmen

Signe nærmer seg tretti og er den minst suksessfulle i sin omgangskrets bestående av unge kreative. Hun føler seg spesielt mislykket da hennes kjæreste plutselig slår gjennom som kunstner, mens hun selv bare jobber på kafé. En ulykke på jobben setter henne på sporet av et potensielt selvrealiseringsprosjekt: En hund har angrepet en kvinne, og Signe har fått blod over hele seg etter å ha hjulpet til. Umiddelbart tror folk at Signe også er et offer. Misforståelsen fører til en stimulerende opplevelse av oppmerksomhet og omtanke, en rolle hun vil leve i på fulltid. Snart skal det vise seg hvor langt Signe er villig til å gå for å gjenskape seg selv.

Om regissør og manusforfatter Kristoffer Borgli

Kristoffer Borgli er basert i Los Angeles og har tidligere skapt seg et stort publikum gjennom en rekke kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer. Hans sillefilmdebut DRIB hadde verdenspremiere på filmfestivalen i SXSW, Texas og ble blant annet prisnominert på Nordisk Panorama, mens hans seneste kortfilm Former Cult Member Hears Music For The First Time ble vist i konkurranseprogrammet i Sundance i 2020.

Om skuespillerne

Hovedrolleinnehaver Kristine Kujath Thorp vant Amanda for beste kvinnelige skuespiller for rollen i Ninjababy, som også vant European Film Academys pris for beste komedie 2021. Hun er også kjent for sine store roller i Den største forbrytelsen og Nordsjøen. I rollen som kunstnerkjæresten Thomas finner vi Eirik Sæther, som selv er kunstner og gjør sin debut som skuespiller.

Produsenter

Filmen er produsert av Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar for Oslo Pictures, som sammen med Thomas Robsahm også var produsenter og produksjonsselskapet bak den Cannes-prisvinnende og Oscar-nominerte spillefilmen Verdens verste menneske.

Syk pike har mottatt 8.500.000 kr i utviklings- og produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt, i tillegg til tilskudd fra SFI, NFTVF, NRK, SVT, Eurimages og Fond for lyd og bilde. Filmen er samprodusert med svenske Mimmi Spång for Garagefilm International og Film i Väst.

Syk pike ble filmet i Oslo og Gøteborg høsten 2021. Filmen skal distribueres i Norge av Jarle Namtvedt og Ymer Media for det nystartede København-baserte selskapet Scandinavian Film Distribution og vil få norsk premiere høsten 2022.

Les mer om Syk pike

Oversikt over norske filmer i Cannes 1952 - 2022

  • Stine Oppegaard
    • Stine Oppegaard

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 908 59 638
    • E-post: stine.oppegaard[@]nfi.no 
  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no